Håb om handelsløsning sender aktierne op

Alle øjne på de finansielle markeder er fortsat rettet mod handelskonflikten mellem USA og Kina.

De fleste analytikere venter, at præsident Trump indgår en handelsaftale med Kina. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonathan Ernst/Reuters/Ritzau Scanpix

Godmorgen!

Så sluttede tre dages fremgang på det amerikanske aktiemarked, da det brede S&P 500-indeks og teknologitunge Nasdaq sluttede i minus torsdag. Aktierne faldt blandt andet på handelsbekymringer, efter at Bloomberg rapporterede, at et muligt møde mellem USAs præsident, Donald Trump, og hans kinesiske modpart, Xi Jinping, tidligst vil kunne finde sted i slutningen af april. Derudover var sløje nøgletal fra Kina med til at trykke stemningen på Wall Street.

Fredag morgen er humøret hos investorerne dog anderledes positivt. De asiatiske aktier skyder op efter rapporter om nye fremskridt i handelsforhandlingerne mellem USA og Kina. Det kinesiske nyhedsbureau Xinhua beretter således om, at Kinas vicepræsident, Liu Han, været i kontakt med USAs finansminister, Steven Mnuchin, og topforhandler Robert Lighthizer, og fra begge sider meldes der om substantielle fremskridt i handelsforhandlinger. Shanghai Composite-indekset stiger 1,5 pct., og CSI 300-indekset øger 1,9 pct.

Når aktierne bliver handlet højere i Asien, så kan det også skyldes, at investorerne tager positivt imod Bank of Japans beslutning om at fastholde sin nuværende pengepolitik. I Japan steg Nikkei 225 straks med 1,0 pct., mens Topix-indekset avancerede 1,1 pct. Sydkoreas Kospi steg også 1,1 pct. og Hongkongs Hang Seng-indeks kravlede 0,8 pct. op.

Den korte rente i Japan vil kort fortalt forblive på -0,1 pct. Centralbanken sagde, at den vil købe japanske statsobligationer, således at den tiårige obligationsrente forbliver omkring nul pct. Samtidig nedgraderede centralbanken sin vurdering eksport og industriproduktion på baggrund af en opbremsning i de oversøiske økonomier, skriver CNBC.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at Storbritannien har fyldt meget i denne uges aktieberetninger, så lad os runde hurtigt af med en omgang deal eller no deal. I går aftes fik premierminister Theresa May langt om længe en sejr, da et overbevisende flertal i parlamentet støttede regeringens forslag om at bede EU om udsættelse af Brexit.

Næste skridt er ifølge flere britiske medier, at May for tredje gang skal fremsætte sin plan for skilsmisse med EU. Den blev senest nedstemt tirsdag aften.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Det kan rykke markedet i dag

Markederne vil have fokus på PMI-tal fredag.

  • Kl. 9.30: I Tyskland offentliggøres foreløbige PMI-tal for marts.
  • Kl. 10.00: Eurozonen afslører foreløbige PMI-tal for marts.
  • Kl. 14.45: I USA vil der også fokus være på industriens PMI-tal for marts.
  • Kl. 15.00: Tal for salget af eksisterende boliger i USA i februar samt tal for engroslagre i januar.

Virksomheder i fokus

  • Mediekoncernen Egmont offentliggør i dag sit årsresultat for 2018.
  • Selskabet bag Tivoli i København kommer med årsregnskab for 2018.
  • Tesla har lanceret sin nye model Y i nat dansk tid. Se den her.

Markederne lige nu

Asien
Hong Kongs Hang Seng: +0,6 pct.
Kinas Shanghai Composite: +1,0 pct.
Japans Nikkei 225: +0,1 pct.
Sydkoreas Kospi: +0,7 pct.

Europa (futures)
Euro Stoxx 50: +0,1 pct.
Tysklands DAX 30: + +0,1 pct.
Storbritanniens FTSE 100: +0,1 pct.

USA (futures)
S&P 500: +0,2 pct.
Nasdaq: +0,3 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,3 pct.