Guldpris-sving i takt med brexit-efterskælv

Guld svinger fortsat i takt med markedets reaktioner på det britiske afstemningsresultat i sidste uge, der peger på et farvel til EU.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: © Shannon Stapleton / Reuters

Usikkerheden om den fremtidige udvikling og effekterne af en britisk tilbagetrækning fra EU har givet stor efterspørgsel efter de traditionelt sikre placeringssteder, men tirsdag morgen er der en lidt mere afslappet stemning på de finansielle markeder, hvor en mindre modreaktion er sat ind oven på de seneste dages voldsomt store udsving.

»Når man ser markederne toppe, som de gjorde, er der en tendens til, at det bliver efterfulgt af en form for rekyl. Og det er det, vi ser. Vi siger ikke, at den usikkerhed og sikker havn-aspekt af Storbritanniens tilbagetrækning fra EU er slut endnu. Så der er stadig potentielt gode udsigter for guld-stigning,« vurderer råvareanalytiker David Lennox fra Fat Profets i Sydney ifølge Bloomberg News.

Tirsdag morgen koster en ounce guld 1317 dollar mod 1323 dollar mandag eftermiddag.

På oliemarkedet er det ligeledes den britiske afstemning, der har overtaget kontrollen over markedsstemningen. Især brexit-indflydelsen på den globale økonomiske udvikling og ikke mindst dollar-kursen spiller en vigtig rolle.

»Oliemarkedets fundamentale baggrund har ikke meget indflydelse på prissætningen under den nuværende markedsvolatilitet. Prisen er stadig over 45 dollar og markedet er i stigende grad på vej mod en balance. Lageropgørelserne vil blive nøje evalueret,« vurderer analytiker Angus Nicholson fra IG Ltd. i Melbourne over for Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 47,80 dollar mod 47,25 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 46,95 dollar mod 46,30 dollar mandag eftermiddag.

Kobbermarkedet er domineret af udsvingene i dollar-kursen, og påvirkninger fra oliemarkedet.

Et ton kobber koster tirsdag morgen 4750 dollar mod 4664 dollar per ton mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS