Guld til GN-aktien, fiasko for finans

Rolige, men sivende bevægelser præger de europæiske aktiemarkeder - herunder det danske - onsdag formiddag, mens handlerne ser frem mod eftermiddagens amerikanske nøgletal for forbrugerpriser, detailhandel og boligsalg.

Og mod referatet af det seneste møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserves -Feds, seneste rentemøde, som offentliggøres onsdag aften.

- Overordnet venter vi for nærværende på et Fed-referat. Det kunne godt blive interessant, for der er fortsat nogle spekulationer om, om Fed kunne finde på at fremrykke aftrapningen af lempelserne eller ej, noterer seniorrådgiver i Jyske Bank Martin Munk i en kommentar til formiddagens aktiemarked.

På fondsbørsen i København mister det toneangivende C20 Cap 0,5 pct. til indeks 652,10 ved middagstid, mens tilbagegangen på de store europæiske markeder i London, Frankfurt og Paris er på mere beskedne 0,1-0,3 pct.

Blandt eliteaktierne topper GN Store Nord indekset med en stigning på 0,5 pct. til 131,10 kr., og dermed fortsætter høreapparat- og headset-producenten den fremgang, som har præget aktien siden fredagens positive regnskab, der kaldte på ros fra analytikerne. Onsdag er det Bank of America Merrill Lynch, der stemmer i med en forhøjelse af sit kursmål for aktien til 155 kr. fra 142 kr. og gentagelse af anbefalingen "køb".

- Den er vi jo gået lidt fejl på med en "reducer" anbefaling, erkender Martin Munk og fortsætter:

- Vi syntes, at den var oppe i fair værdi, og at der ikke var mere potentiale i den. Man markedet har en anden holdning, og den har oplevet et godt momentum, og jeg vurderer, at det i dag er Bank of America, der har en finger med i spillet.

Mere slet står det til for finansaktierne Danske Bank, der taber 1,2 pct. til 121 kr., og Nordea, der mister 1,3 pct. til 67,60 kr. onsdag formiddag.

Société Générale sænker sin anbefalingen af Danske Bank, efter at den franske storbank sent tirsdag sænkede anbefalingen på Nordea. Franskmændene sænker anbefalingen af Danske Bank-aktien til "sælg" mod tidligere "hold", mens kursmålet dog løftes til 115 kr. fra 100 kr. Tirsdag skar Société Générale anbefalingen af Nordea ned til "hold" fra "køb".

- Det presser dem, og generelt har finans været lidt på retur de seneste par uger. Vi anbefaler nu at købe Danske Bank på tilbagefaldet, oplyser Martin Munk. Han ser den generelle tilbagegang for finansaktier som udtryk for, at de har "performet" i en periode.

Topdanmark, hvis regnskab tirsdag skuffede målt på forsikringsdriften, har fået sænket kursmålet af Alm. Brand Markets til 150 kr. fra 160 kr. Forsikringsaktien falder yderligere 0,8 pct. til 144,80 kr.

Onsdagens regnskabsnyheder kommer fra bl.a. NKT, som skuffede markedet med sin kvartalsmeddelelse.

Koncernen nåede et nettoresultat på 53 mio. kr. mod ventede 67 mio. kr. Omsætningen landede på 4077 mio. kr., mens konsensus her var 4147 mio. kr.

Kursreaktionen er et fald på 2,7 pct. til 259,30 kr.

- Det er fair nok, at aktien sætter sig. Det er et regnskab til den svage side i forhold til forventningerne. Der er en pæn organisk vækst i Nilfisk på 7 pct., men indtjeningen er ikke så stor som ventet. En organisk vækst på minus 2 pct. i Cables er også en skuffelse. Til gengæld er marginen her mere "in line", hvis man renser for opkøb, bemærker Martin Munk.

Anderledes fremdrift er der i DFDS-aktien, der stiger 6,0 pct. til 405 kr. efter onsdagens kvartalsregnskab.

Omsætningen steg til 3339 mio. kr. fra 3170 mio. kr. i samme kvartal et år tidligere. Og driftsresultatet, EBITDA, steg til 530 mio. kr. fra 503 mio. kr. På bundlinjen fik DFDS et overskud på 293 mio. kr. efter skat, en forbedring på næsten en femtedel i forhold til tredje kvartal af 2012, hvor der var et plus på 250 mio. kr. Rederiet fastholder forventningerne og varsler justering af udbyttepolitikken til fordel for større udbetalinger til aktionærerne.

SAS fortsætter samarbejdet med rejseselskabet Apollo om flyvninger i sommeren 2014. Aftalen har en værdi på 910 mio. skr. og kan have medvirket til den positive åbning for aktien på 2,1 pct. til 14,60 kr.

Formiddagens største stigning går til H H International, der i en lang periode har været hårdt presset af konjunkturerne, men tirsdag leverede en sjælden opjustering af forventningerne. Aktien stiger 7,6 pct. til 43,80 kr. efter en gevinst på 13 pct. tirsdag.

Rockwool, der er regnskabsaktuel i eftermiddag, falder 0,2 pct. til 883 kr. Analytikerne venter ifølge SME Direkt et nettooverskud på 814 mio. kr. i år, mens Rockwools egne forventninger er et resultat på 700-750 mio. kr.