Guld og sølv hitter som investering

Den store usikkerhed på aktiemarkederne har fået private investorer til at kaste sig over guld og sølv. En tendens, der vil fortsætte gennem hele 2009.

Guld har altid været et investeringsobjekt, og lige nu står det over for en renæssance. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktierne har det seneste år taget nogle kraftige ture i rutsjebanen. De usikre tider har fået danskerne til at kaste sig over investeringer i guld og sølv - handlen er steget med 40 procent i første kvartal af 2009 i forhold til sidste år. Det viser tal fra online børsmæglerselskabet Etrade.

- Når der er uro på aktiemarkederne, bliver investorerne mere konservative. Vi så allerede i 2008, at guldkursen flere gange var meget tæt på at komme op på 1.000 dollar per ounce. Og hvis den nuværende uro på finansmarkederne fortsætter, vil det være naturligt, at mønstret gør ligeså, siger Jens Høyer, administrerende direktør for Etrade.

Han peger på, at guld i flere hundrede år har været investeringsobjekt. Derfor er der også mange, der refererer til guld som en "erstatningsvaluta". Hvis en økonomi eksempelvis står over for en truende inflation, konverterer folk deres valutabeholdning til en guldbeholdning, og derved undgår de værditab, som de ellers ville indkassere ved en høj inflation.

- Selv om lande ikke længere polstrer deres nationalbanker med store guldreserver, har guld ikke mistet sin unikke position. Lidt karikeret kan man sige, at guld er verdens eneste universalvaluta. Har du guld, har du købekraft overalt, siger Jens Høyer.

/ritzau/