Guld og kobber skal drive FLS-vækst

Fremtiden for den gamle industrikoncernen FLSmidth, der i årtier har været tæt forbundet med at bygge cementfabrikker, ligger i guld, kobber og andre råvarer.

Læs mere
Fold sammen
Om få år vil den 128 år gamle virksomhed have sin primære forretning i at udvinde råvarer og mineraler over alt på kloden, siger adm. direktør Jørgen Huno Rasmussen i et interview med Dagbladet Børsen.

De senere år er mineralforretningen blevet mere central i FLSmidth, og i første del af 2009 har ordreindgangen i området overhalet cementforretningen. Nu vurderer Jørgen Huno Rasmussen, at udstyr til at udvinde bl.a. aluminium og andre råvarer snart vil være den danske industrikoncernens vigtigste forretningsdel.

- Mineraldelen vil indhente cementdelen inden for de kommende år, men vi ved ikke, hvornår det sker. Mineraldelen er globalt set meget større end cementindustrien, og det er kun et spørgsmål om tid, før mineraldelen vil være størst, siger Jørgen Huno Rasmussen.

I cementforretningen bygger FLSmidth fabrikker for kunder over hele verden, og det er et område, der har en jævn vækst på omkring 3-5 pct. om året. Helt anderledes ser det ud på mineraldelen, hvor vækstraterne kan være meget højere, men afhænger af hvilke råvarer selskabet arbejder med.(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )