Grønne tal over hele aktielinjen

En god sommerstemning har fundet vej til de europæiske aktiebørser, der alle som én ligger i moderate plusser tirsdag middag omkring klokken 12.20.

Læs mere
Fold sammen
Markederne nyder fortsat godt af, at fredagens såkaldte kongetal for den amerikanske beskæftigelse var markant bedre end ventet, ligesom Den Europæiske Centralbank (ECB) i sidste uge lovede at holde renten i bund i en længere periode.

Det brede Stoxx 600-indeks stiger med 0,6 pct. og fortsætter dermed takterne fra mandag, hvor indekset steg 1,4 pct. Særligt godt står det til for råvareselskaberne, der gennemsnitligt ligger i et plus på omkring 2 pct., mens også finanssektoren klarer sig pænt.

Investorerne i Europa kunne i første omgang ikke finde ud af, hvordan de skulle håndtere fredagens positive jobrapport fra USA. Først kvitterede de med kurshop, men senere spredte nervøsiteten sig for, at de gode tal kunne føre til, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, ville droppe de pengepolitiske lempelser tidligere end ventet, og de store europæiske indeks faldt. Men nu mener investorerne øjensynligt, at jobtallene er godt nyt.

Samtidig bidrager mandagens nyhed om, at Grækenland vil få udbetalt den kommende lånetranche fra EU, ECB og IMF til den positive stemning.

FTSE-indekset i London stiger 0,9 pct., CAC 40 i Paris stiger 0,7 pct., og DAX-indekset i Frankfurt stiger omkring 1 pct.

Omvendt er det norske lavprisluftfartsselskab Norwegian for anden dag i træk ramt af faldende aktiekurser. Mandag faldt aktien i selskabet 3,7 pct. og tirsdag er aktien igen 3,2 pct. nede og koster 244,5 nkr. per aktie. Finanshusene Arctic Securities og Fondsfinans har droppet deres købsanbefalinger af aktien og nedjusterer samtidig kursmålene for aktien til henholdsvis 240 og 265 nkr., skriver TDN Finans.

Senere tirsdag kommer IMF med sin vækstprognose World Economic Outlook. IMF-chef Christine Lagarde har inden offentliggørelsen antydet, at valutafonden vil nedjustere sit syn på væksten.

/ritzau/FINANS