Grøn farve herskede med lyseblåt i top på børsen

Der var smil på læberne hos deltagerne på det danske aktiemarked torsdag.

Læs mere
Fold sammen
Eliteindekset endte højere og spejlede stort set udviklingen på markederne i det øvrige Europa, der ved dansk lukketid lå med stigninger på mellem 0,6 pct. og 0,8 pct. USA-aktierne lå dog samtidig uens.

Kun fem C20-aktier lukkede klædt i rødt eller uændret, mens den grønne farve dominerede stort med lyseblåt helt i front.

C20 Cap-indekset revancherede det meste af to dages fald med en stigning på 0,9 pct. torsdag til indeks 653,34.

De lyseblå tvillinger, A.P Møller-Mærsk A og B - sejlede forrest, efter at handlere, investorer og analytikere havde fået tygget sig gennem regnskabet fra onsdag og læst mediernes behandling af Gruppen. Torsdag lukkede de to rederiaktier med stigninger på 2,6 pct. for B-aktien til 55.400 kr. og 1,8 pct. til 51.900 kr. for A-aktien.

Carlsberg, der også leverede regnskab onsdag, blev også sendt videre op torsdag. Onsdagens manglende nedjustering og et trods alt pæn regnskab trods russiske problemer trak torsdag aktien op med 1,8 pct. til 559 kr. Kursen sidder overhørigt, at flere analytikere har nedjusteret kursmålet for aktien, og en enkelt ha sænket anbefalingen. Nordea har sænket sin anbefaling af bryggeriaktien til "hold" fra "køb". Nordea henviser til en skuffende udvikling i Rusland. Banken ser en risiko for, at en stabilisering på det russiske marked vil trække ud. Sydbank har dog hævet sin anbefaling af Carlsberg til "køb" fra "hold".

Blandt sidepapirernes regnskaber torsdag var der kurstæsk til Solar, der nedjusterede forventningerne til 2013. Nedjusteringen kom i et kvartalsregnskab, som bød på faldende omsætning og indtjening. Solar falder 5 pct. til 326 kr.

Ambu satte sig 5,4 pct. til 243,50 kr. efter et årsregnskab, der viste en markant omsætningsforbedring, men også en halvering af bundlinjen, som var tynget af særlige poster relateret til købet af King Systems. Sammen med årsregnskabet fremlagde medicokoncernen en ny fireårig strategi.

Anderledes positivt blev regnskabet fra ØK belønnet. Aktien lukkede 2,8 pct. højere i 93 kr. efter et regnskab, der overraskede og var pyntet med en opjustering.

Regnskabet fra forlagskoncernen Gyldendal , der også indeholdt en opjustering, blev også positivt bedømt af markedet. A-aktien blev sendt 12 pct. op til 750 kr., mens B-aktien blev sendt 21 pct. op til 400 kr.

Investeringsselskabet SPEAS har længe døjet med et markant misforhold mellem indre værdi og børskursen, og på den baggrund har selskabet besluttet at ændre strategi og vil blandt andet udlodde massivt til aktionærerne og med tiden afvikle selskabet. Aktien steg på meddelsen 15,4 pct. til 17.310 kr. Indre værdi ved halvåret var 20.174 kr. Aktien har siden april bevæget sig omkring 15.000 til i underkanten af 16.000 kr.

/ritzau/FINANS