Grøn bølge: Europæiske aktiemarkeder fejrer Macron-sejr

Det er ikke kun i Danmark, at aktierne stiger efter centrumkandidaten Emmanuel Macrons sejr i første runde af det franske præsidentvalg; over hele Europa stiger de toneangivende børser meget kraftigt.

Emmanuel Macrons sejr i den første runde af det franske præsidentvalg har ført til store kursstigninger over hele Europa. Fold sammen
Læs mere
Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Over hele Europa fejrer investorerne, at Emmanuel Macron vandt den første runde i det fransk præsidentvalg, hvor han nu skal møde Front Nationals frontfiguer, Marine Le Pen, i anden og afgørende runde.

Rundt omkring i Europa var der frygt for, at Le Pen ville gå videre til anden runde med venstrefløjskandidaten Jean-Luc Mélenchon, da det ville skabe stor usikkerhed om Frankrigs fremtidige økonomiske retning. Sådan gik det dog ikke, og hvis man skal tro meningsmålingerne, vil Emmanuel Macron også have gode chancer for at vinde den anden runde af valget i Frankrig.

Lettelsen er til at føle på ude på Europas børser. Hjemme i Danmark åbenede C20 med en stigning på omkring 1,5 pct., og det er bestemt ikke noget særsyn på kontinentet. Mandag morgen var alle toneangivende børser således i grønt med den italienske i spidsen. Her steg eliteindexet med hele 3,56 pct. Kort efter følger netop det franske CAC 40, hvor stigningen er på 3,42 pct.

I Tyskland stiger DAX med 2,34 pct., og også i Storbritannien er flagene fremme: Her stiger FTSE 100 med 1,53 pct.

Den anden runde af det fransk præsidentvalg finder sted d. 7. maj.