Greentech risikerer ny røffel fra myndighederne

Det danske vindmølleselskab Greetech, der tidligere havde Erik Damgaard som formand, risikerer nu igen at komme i myndighedernes søgelys.

Foto: Mikkel Møller Jørgensen/ Scanpix. En ny påtale kan meget vel være på vej til vindmølleselskabet Greentech.
Læs mere
Fold sammen
Så sendt som juni måned fik det pressede vindmølleselskab Greentech en påtale for ikke at have informeret børsen og aktionærerne i om problemer med en vindmøllerpark i Italien og kvaler med at få finansiering til et projekt på Sardinien

Og nu kan en ny påtale meget vel være på vej til det grønne selskab, der har hovedkvarter i Herlev.

I maj måned oplyste Greentech nemlig, at man havde solgt halvdelen af sit såkaldte Monte Gringhe- vindmølleprojekt i Sardinien til franske EDF for 470 mio. kr.

Handlen var dog betinget af, at nogle formelle ting skulle falde på plads i Italien.

Det er de imidlertid, og derfor er de mange millioner blevet overført til Greentechs konto, hvilket har været en kærkommen kapitalindsprøjtning, idet Greentech som fælge af finanskrisen har været under stort pres for at skaffe nye likvider.

Selskabet har dog ikke oplyst markedet om, at handlen nu er gået endeligt igennem, og det får ekspert i børsret Nis Juel Clausen fra Syddabsk Universitet til at påpege, at Greentech burde have udsendt en fondsbørsmeddelelse.

”Når et selskab nævner at et salg afhænger af nogle betingelser, er man forpligtet til at fortælle, når de forpligtelser er opfyldt. Og det har man ikke gjort i dette tilfælde. Vi har set flere lignende tilfælde, hvor et selskab bliver påtalt for ikke at informere og den slags” siger han.

Ikke blot en bagatel
Hos Greentech mener formand Svend Siggaard imidlertid ikke, at selskabet har gjort noget forkert. Han understreger, at de betingelser Greentech selv opstiller er rene formaliteter.

Derfor bør selskabet ifølge ham ikke meddele børsen og aktionærerne om, at man har fået pengene i hus oven på den store aftale.

”Tingene er faldet på plads, og det har været en ren formalitet, Derfor har vi ikke nævnt noget om de til markedet. Hvis det var sådan, at der mod forventning var opstået problemer, så havde vi naturligvis informeret om det,” siger den tidligere Vestas-direktør, der blev valgt som formand i Greentech i maj måned.

Påstanden om at Greentech undlod at informere investorerne, fordi en endelig godkendelse blot var en formsag, har Nis Juel Clausen dog svært ved at forstå, selv om han ikke vil kommentere den konkrete sag.

”Hvis det havde været en formalitet, så nævner man det ikke i en fondsbørsmeddelelse. Når man skriver om betingelser her, er det fordi en virksomhed selv opfatter dem som væsentlige,” siger han.