GreenMobility planlægger børsnotering i København

GreenMobility, som opererer 400 eldrevne bybiler i Storkøbenhavn, planlægger en børsnotering på Nasdaq First North i København i løbet af 2017, oplyser selskabet.

GreenMobility, som opererer 400 eldrevne bybiler i Storkøbenhavn, planlægger en børsnotering på Nasdaq First North i København i løbet af 2017, oplyser selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved en planlagt børsnotering på Nasdaq First North i København vil bybilsfirmaet GreenMobility udstede nye aktier for at rejse kapital til fortsat vækst i Storkøbenhavn og til udrulning af GreenMobility’s koncept, Din ByBil, i andre europæiske storbyer.

Konceptet Din Bybil er en deleøkonomisk løsning til moderne storbymennesker, hvor brugerne finder og bestiller biler via en app, der også fungerer som bilnøgle, og biler hentes og afleveres på offentlige P-pladser uden tidsbegrænsning.

Med 400 eldrevne bybiler, der oplades med grøn strøm, tilbyder GreenMobility en bæredygtig løsning på nogle af de udfordringer, mange storbyer har med stadig tættere trafik, der belaster både vejnet og nærmiljø.

GreenMobility ejes af bestyrelsesmedlemmerne Henrik Isaksen og Jørn P. Jensen samt flere ledende medarbejdere. Henrik Isaksen har med succes opbygget en række virksomheder i bilbranchen og solgt flere. Jørn P. Jensen har årelang erfaring fra internationalt arbejdende børsnoterede selskaber, især som tidligere viceadm. direktør og Group CFO i Carlsberg.

»Vi mener, at konceptet bag Din Bybil er skalérbart, så det både kan bruges i i Storkøbenhavn og i andre storbyer, hvor der er konstant vækst i befolkningstallet og antallet af biler. I de storbyer ser vi et stigende behov for miljøvenlige, eldrevne bybiler, som reducerer støj og forurening, ligesom trafiktætheden begrænses, når flere mennesker bruger samme bil,« siger bestyrelsesformand Henrik Isaksen.

I Storkøbenhavn har GreenMobility fået mere end 6.000 kunder, siden de første biler kom på gaden den 31. oktober 2016. Desuden samarbejder GreenMobility med virksomheder og institutioner, der bl.a. stiller P-pladser til rådighed, så deres medarbejdere og brugere kan anvende Din Bybil som alternativ til f.eks. taxa eller kørsel i egen bil.