Graven bliver kassemester for Novo-pengetank

Novo A/S ansætter Bjarne Graven Larsen som ny finansdirektør. Efter 37 års ansættelse i Novo-gruppen har den nuværende direktør, Thorkil K. Christensen, valgt at gå på pension.

Bjarne Graven Larsen er tilbage i toppen af dansk erhvervsliv. Den 1. maj overtager den tidligere førstemand i FIH Erhvervsbank rollen som økonomidirektør i Novo A/S, holdingselskabet i Novo Gruppen, der er ansvarlig for forvaltning af Novo Nordisk Fondens formue, der har en værdi på mere end 300 milliarder kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund

En af den danske finansverdens mere markante skikkelser, Bjarne Graven Larsen, vender efter en mindre pause tilbage til en toppost i dansk erhvervsliv. Den tidligere direktør for FIH Erhvervsbank bliver ny finansdirektør i Novo A/S, holdingselskabet i Novo Gruppen, der er ansvarlig for forvaltning af Novo Nordisk Fondens formue, der har en værdi på mere end 300 milliarder kr. Det skriver Novo A/S i en meddelelse.

Bjarne Graven Larsen afløser Thorkil K. Christensen som finansdirektør, der efter 37 års tro tjeneste i Novo Gruppen har valgt at gå pension.

Graven Larsen har udover direktørposten i FIH, som han forlod i oktober 2014, tidligere været en markant fondsdirektør i ATP.

»Novo A/S er en efter danske forhold helt unik virksomhed på grund af dens størrelse, værdier og særlige fokus på life science. Jeg glæder mig til igen at have direkte opgaver og ansvar i forhold til både investeringer og tilrettelæggelsen af den langsigtede investeringsstrategi, der skal fortsætte den positive udvikling for Novo A/S fremover,« siger Bjarne Graven Larsen i en meddelelse.

Fremover skal den tidligere FIH-direktør samarbejde med Eivind Kolding, tidligere topchef i Danske Bank, men siden maj 2014 øverste chef i Novo A/S.

»Vores opgave er at sikre og fortsætte den langsigtede værditilvækst i Novo A/S, og den opgave har Bjarne Graven Larsen både kompetencerne og erfaringen til at bistå med at løse,« siger Eivind Kolding.

Bjarne Graven Larsen tiltræder i stillingen som finansdirektør i Novo A/S den 1. maj.

Novo A/S kom ud af 2014 med et rekordresultat på 13 milliarder kr., hvilket er en stigning på 23 pct. i forhold til året før.