Græsk usikkerhed tynger igen euro

Bekymringerne over Grækenland medvirker til at svække euro på ugens første handelsdag.

Foto: Mads Nissen. Det græske national flag ved siden af EU flaget
Læs mere
Fold sammen

Meldingerne fra EU om den reformliste, som grækerne afleverede fredag, er, at den er vag og utroværdig. I stedet for som lovet at komme med en konkret liste med forslag til reformer har den græske delegation blot lagt elektroniske dokumenter frem på mobiltelefoner - udelukkende skrevet på græsk, skriver det tyske nyhedsbureau DPA.

EU-Kommissionen venter nu på en endelig liste med reformforslag fra grækerne, der i weekenden samtidig måtte se landets kreditvurdering blive nedjusteret af Fitch Ratings, så den afspejler, at landet risikerer statsbankerot, hvis ikke EU og Den Internationale Valutafond stiller hjælp til rådighed i tide.

- Manglen på løsninger på Grækenlands gæld er den største byrde for euro lige nu, siger markedsstrateg Peter Rosenstreich fra Swissquote Bank til Bloomberg News.

Euro handler mandag eftermiddag i 1,0847 dollar mod 1,0891 dollar fredag.

Dollar ligger desuden styrket i 6,8868 kr. - knap 3 øre mere end fredag.

Herhjemme genoptog Nationalbanken mandag salget af skatkammerbeviser i et skridt mod at normalisere pengepolitikken.

På valutamarkedet er der da heller ikke længere noget styrkelsespres at spore på kronen. Euro koster 7,4693 kr. mod 7,4686 kr. fredag. Da der var rift om kronen, holdt Nationalbanken via intervention eurokursen tæt op ad niveauet 7,4440 kr.

/ritzau/FINANS