Grækenland er tættere på at blive sænket af Standard & Poor's

Regeringsskiftet i Grækenland får kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's til at sænke udsigterne for Grækenlands kreditvurdering til "negative" fra "stabile". De ændrede udsigter gælder både "B"-ratingen af den korte og den lange gæld.

Foto: PALLE HEDEMANN

Standard & Poor's beslutning om at tage kreditvurderingen op til fornyet overvejelse sker med direkte henvisning til udmeldingerne fra Grækenlands nye regering ledet af det venstreorienterede parti, Syriza.

- Det reflekterer vores opfattelse af, at nogle af de økonomiske og budgetmæssige tiltag, som den nyvalgte græske regering anført af det venstreorienterede parti Syriza slår til lyd for, er uforeneligt med de politiske rammer som er aftalt af den tidligere regering og kreditorer, skrev Standard & Poor's onsdag aften i en meddelelse ifølge det græske nyhedsbureau Ana-mpa.

Ifølge meddelelsen vil Grækenlands kreditvurdering blive sænket, hvis forhandlingerne om en lempelse af vilkårene for landets redningspakke med trojkaen bestående af EU, Den Europæiske Centralbank samt Den Internationale Valutafond, trækker ud eller går i stå.