GPV-ledelsen: Aktionærernes penge er nok tabt

Aktionærerne i GPV Industri har sandsynligvis tabt hver en krone. Det vurderer administrerende direktør Bo Lybæk, efter at selskabet har indgivet konkursbegæring.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Ved en konkurs er der ikke noget selskab på børsen længere. Nogle aktiviteter bliver videreført, fordi vi i ledelsen mener, at de er sunde. De aktiviteter samles i det nye fortsættende moderselskab, GPV International, som er ejet 100 pct. af GPV Industri under konkurs. Formelt set vil det provenu, der måtte blive tilbage, gå til dækning af kreditorer, forklarer Bo Lybæk.

Skulle der blive penge til overs fra GPV International, efter at kreditorerne har fået, hvad de skal have, vil det gå til aktionærerne. Selskabets bestyrelsesformand, N. E. Nielsen, understreger dog, at det er temmelig usandsynligt. Bestyrelsen regner med, at aktiernes værdi er tabt, siger han til RB-Børsen.

- Det vil være helt naturligt, at konkursboet på et tidspunkt afhænder GPV International, men hvordan og hvornår det kommer til at ske, vil tiden vise, siger bestyrelsesformanden, der ikke ønsker at give et bud på en tidshorisont.

- Man ser konkursboer, der tager alt fra seks måneder til 12 år. Om der bliver et overskud, afhænger helt af værdiudviklingen i GPV International lyder det fra N. E. Nielsen.

Det er især printkortdivisionen i GPV Industri, der har givet underskud. Den del af selskabet er allerede lukket ned, og N. E. Nielsen forklarer, at der på den baggrund ikke bliver tale om yderligere fyringer. De medarbejdere, der er ansat i selskabet i dag, fortsætter i GPV International, der jo altså kører videre med det formål at blive solgt fra og sikre penge til kreditorerne og i sidste ende aktionærerne.

GPV International producerer mekanik og elektronik som underleverandør, og er en virksomhed, som N. E. Nielsen betegner som "særdeles god".

RB-Børsen