Google forgyldt på børsen

Søgegigantens stærke regnskab var hovedansvarlig for, at det teknologitunge indeks Nasdaq fredag lukkede i plus. De amerikanske banker fik derimod kursklø.

Wall Street, børsgaden på Manhattan i New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAN HONDA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske Nasdaq-indeks gik i mod kursstrømmen fredag. Det tekonologitunge aktieindeks lukkede 1,4 procent oppe, mens industriindekset Dow Jones faldt 0,3 pct. og det brede Standard & Poor 500 steg beskedne 0,2 pct.

De tre toneangivende indekser plejer mere eller mindre at følges ad, men fredag var der én afgørende forskel - og den hed Google.

Den dominerende internetsøgemaskine - og udbyder af efterhånden et væld af andre tjenester - aflagde sent torsdag et kvartalsregnskab, der langt overgik analytikernes forventninger. En omsætningsstigning på 23 pct. og et resultat, der var 32 pct. højere end samme periode sidste år, fik investorerne til at flokkes om aktien, og det sendte Google op 11 procent.

Interessen for Google bredte sig også til andre techselskaber - bl.a. Apple, der steg med fire procent. Alt i alt var det nok til at trække Nasdaq op.

På de øvrige fronter havde aktierne det svært. Specielt finansaktierne var under pres. Det skyldtes ifølge nyhedsbureauet Reuters blandt andet, at investorerne har svært ved at gennemskue, hvordan tvangsauktionerne på det amerikanske boligmarked vil ramme bankerne.

I den kommende uge forudser nyhedsbureauet også, at der kommer fokus på bankerne, og at de kan komme under pres. En række store virksomheder, der er i berøring med boligmarkedet, kommer med regnskab, og har de igen haft dårligt salg, vil det påvirke både økonomi og finanssektoren.

Det har også været investorernes frygt i den netop overståede børsuge, og det kan ses på bankernes kursudvikling de seneste fem dag. En af de hårdest ramte har været Bank Of America, som er faldet ni procent i ugens løb.