Goldman Sachs' overskud stiger - men ikke så meget som ventet

Foto: Brendan McDermid.
Læs mere
Fold sammen

Storbanken Goldman Sachs skuffer med sit resultat for første kvartal på trods af et milliardresultat.

Omsætningen for investeringsbanken steg med en fjerdedel til otte milliarder dollar i årets tre første måneder. Samme vej gik det for nettoresultatet, der steg til 2,2 milliarder dollar.

Det svarer til et resultat per aktie på 5,15 dollar, mens markedet ifølge Bloomberg havde forventet sig 5,31 dollar.

»I takt med, at økonomien forbedres, er vi velpositionerede til ikke bare at møde vores klienters behov, men også til at skabe værdi for vores aktionærer,« skriver bankens administrerende direktør, Lloyd C. Blankfein, i regnskabet.

Storbanken fik alvorlige hak i sit image og blev verdenskendt efter finanskrisen. Her kom det frem, at banken ikke bare havde snydt sine kunder og solgt dem værdipapirer, der var værdiløse, den havde også haft en enormt nedladende tone internt om kunderne.

Efter en lang artikel i magasinet Rolling Stone fik banken øgenavnet vampyrblæksprutten, fordi den blev beskrevet som en sådan »siddende på USA's ansigt, stikkende sine tentakler ind i alle huller«.

I 2016 måtte Goldman Sachs betale en bøde på over fem milliarder dollar, fordi banken havde snydt sine kunder op til finanskrisen.

På det amerikanske formarked falder aktien med 3,7 pct.

/ritzau/