Godt humør på det amerikanske marked inden weekenden - redder dog ikke kæmpebanker

Investorerne i USA er i godt humør fra handelsstart fredag, efter en uge, der sendt markederne op og ned på grund af den verserende handelskrig mellem USA og Kina.

Investorerne i USA er i godt humør fra handelsstart fredag, efter en uge, der sendt markederne op og ned på grund af den verserende handelskrig mellem USA og Kina.

Fredag peger de tre ledende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones op mellem 0,1 og 0,2 pct.

Men de tre storbanker, JPMorgan Chase, Citigroup og Wells Fargo har inden børsåbning fremlagt regnskab for andet kvartal. Og rapporterne herfra bliver ikke taget godt imod af investorerne.

JPMorgan kunne rapportere om højere indtægter end ventet. Den ordinære indtjening blev på knap 28,4 mia. dollar mod ventet 27,3 mia. dollar ifølge estimater fra Bloomberg. Analytikerne havde estimater i intervallet fra 26,76 mia. dollar til 27,84 mia. dollar.

Overskuddet per aktie blev 2,29 dollar og afkastet på egenkapitalen i kvartalet er opgjort til 14 pct. Der blev hensat til tab på kunder for 1,2 mia. dollar mod ventet knap 1,5 mia. dollar. men aktien falder 0,5 pct. i den tidlige handel.

Endnu mere negativt ser det ud, hvis man kigger på Wells Fargo-aktien, der dratter 3 pct. Banken kan for andet kvartal berette om en nettoindtægt på 5,2 mia. dollar mod et overskud i samme periode sidste år på 5,9 mia. dollar.

Det giver en indtjening per aktie på 0,98 dollar mod en indtjening på 1,08 dollar i andet kvartal sidste år og en forventning om 1,12 dollar per aktie.

Citigroup leverede et overskud per aktie i andet kvartal på 1,63 dollar per aktie eller samlet 4,5 mia. dollar mod ventet ifølge Bloomberg News 1,56 dollar. I andet kvartal sidste år var overskuddet 1,28 dollar eller 2,9 mia. dollar. Overskuddet blev hentet med baggrund i de samlede indtægter, der endte på 18,5 dollar mod 18,2 mia. dollar.

Indtægterne fra handel med rentebærende fordringer faldt 6 pct. til 3,08 mia. dollar mod ventet 3,16 mia. dollar. Det forklares med mere udfordrende markeder i kvartalet.

Indtægter fra handel med aktier steg 19 pct. til 864 mio. dollar. grundet den højere volatilitet i markedet.

Citigroup dykker med 2 pct. i den tidlige handel.

/ritzau/FINANS