Gode regnskaber udløser ikke kursfest i USA

Det amerikanske aktiemarked åbner uens fredag på trods af opløftende tendenser fra Kina og en række regnskaber, der var bedre end ventede.

Det amerikanske aktiemarked åbner uens fredag på trods af opløftende tendenser fra Kina og en række regnskaber, der var bedre end ventede.

Det tunge Dow Jones-indeks stiger marginale 0,1 pct. til 13.611,84, mens S&P 500 stiger 0,1 pct. til indeks 1481,76. Teknologitunge Nasdaq falder 0,2 pct. trukket ned af Intel, der fortsat er ramt på omsætningen.

Før åbningen har General Electric og Morgan Stanley leveret regnskaber, der på bundlinjen var bedre end ventede. Samtidig viste tal natten til fredag, at det kinesiske BNP voksede med 7,9 pct. i fjerde kvartal mod en forventning på 7,8 pct.

- Resultaterne vil sandsynligvis blive mere selskabskabsspecifikke, og de vil flytte enkeltaktier mere end hele markedet. Du vil se investorer tygge sig gennem disse informationer og det kan skabe et ophold i markedet. Den underliggende økonomi er dog begyndt at komme op i fart, og de fleste indikatorer jeg kigger på, indikerer at det værste er bag os, og der sker positive ting, siger aktie- og råvarechef hos Vontobel Asset Management Andreas Nigg til Bloomberg News.

Intel sætter sig fra åbningen med 6,1 pct. til 21,29 dollar efter regnskabet for fjerde kvartal, der viste fortsat tilbagegang på toplinjen. Intel lider under sin manglende tilstedeværelse på markedet for tablets og smartphones. Samlet bød 2012 på et fald i omsætningen på 1 pct. til 53,3 mia. dollar.

- Fjerde kvartal var på linje med vores forventninger. Mens vores finansielle resultatet i 2012 var under vores forventninger ved årets start, har vi lanceret førende produkter i ethvert større forretningssegment, og vi udvidede vores produktionsmæssige lederskab, udtaler finansdirektør Stacy Smith i regnskabet.

På positivsiden stiger Morgan Stanley med 5,9 pct. til 21,96 dollar. Fjerde kvartal viste et resultat per aktie på 0,45 dollar mod ventet ifølge Bloomberg 0,27 dollar. De samlede indtægter landede på 7,5 mia. dollar i fjerde kvartal mod estimeret 7,1 mia. dollar.

Også industrigiganten GE stiger fra start, da selskabet i fjerde kvartal landede en omsætning på 39,33 mia. dollar, lidt bedre end de 38,44 mia. dollar, der var ventet i markedet ifølge Bloomberg. Indtjeningen var til gengæld meget tæt på estimaterne, da den landede på 0,44 dollar per aktie, mens forventningen ifølge Bloombergs estimater var på 0,43 dollar per aktie. Aktien stiger fra start med 2,1 pct. til 21,71 dollar.

Blackberry-producenten Research in Motion stiger med 5,1 pct. til 15,67 dollar, da banken Jefferies har hævet sin anbefaling til køb. Jefferies venter, at indtjeningen vil slå markedets forventninger både i regnskaberne til maj og august. Research in Motion er steget markant fra 11,87 dollar til 14,91 dollar i 2013 på ryggen af Apples fald.

/ritzau/FINANS

Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk