God stemning på det amerikanske marked, inden Apple stjæler rampelyset

Det er for alvor regnskabssæson i USA, hvor der hersker god stemning inden markedsåbningen tirsdag.

Tirsdag aften, dansk tid, præsenterer Apple regnskab, og det har fået stemningen til at stige på det amerikanske marked. Fold sammen
Læs mere
Foto: HOW HWEE YOUNG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er for alvor regnskabssæson i USA, hvor der hersker god stemning inden markedsåbningen tirsdag. Pfizer, Under Armour og teleselskabet Sprint er blandt de selskaber, der har gjort status, inden Apple efter børslukketid med stor sandsynlighed stjæler rampelyset med sine regnskabstal.

Det er således Apple, som både CNN Money og Reuters vinkler deres optaktstelegrammer på.

Investorerne er især spændte på, hvor mange iPhones Apple har solgt oven på en skuffelse i første kvartal, rapporterer CNN Money.

Apple stiger 0,4 pct. på formarkedet og følger dermed nogenlunde markedsudviklingen.

Futures indikerer en positiv åbning i S&P 500- og Nasdaq-indekset på henholdsvis 0,2 pct. og 0,3 pct. Dow Jones-indekset, der mandag satte rekord, indikeres at ville åbne 0,4 pct. højere.

Pfizer, der er verdens største medicinalkoncern og blandt Dow Jones-indeksets 30 medlemmer, har leveret regnskabstal, men aktien gør dog kun lidt væsen af sig på formarkedet, hvor det er blevet til et fald på 0,03 pct.

Pfizers justerede resultat per aktie landede på 67 cent for de tre måneder frem til udgangen af juni, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde estimeret et overskud på 66 cent per aktie.

Pfizer præciserer forventningerne til indtjeningen per aktie til mellem 2,54 og 2,60 dollar, mens den tidligere forventning var et interval mellem 2,50 og 2,60 dollar.

For det amerikanske sportsmærke Under Armour kan tirsdagen meget vel stå i nederlagets tegn. Aktien falder med 4,5 pct. på formarkedet, efter at regnskabet for andet kvartal afslørede en nedjustering af forventningerne til årets omsætningsvækst.

Modsat havde den amerikanske telekæmpe Sprint en opjustering i ærmet, og aktien stiger med 3,8 pct. i formarkedet. Sprint løfter bunden af forventningerne til driftsresultatet og ser nu EBITDA lande på mellem 10,8 og 11,2 mia. dollar for hele regnskabsåret.

/ritzau/FINANS