God start på den amerikanske regnskabssæson

Wall Street har skudt en ny regnskabssæson i gang med stigende kurser.

De toneangivende indeks tog onsdag revanche for to børsdage med fald understøttet af sæsonens første positive regnskabsoverraskelser, blandt andre fra Alcoa, der vanen tro var først til at gøre status. Det skete med et regnskab, der indtjeningsmæssigt var på niveau med forventningerne, mens det var foran målt på omsætningen.

Alcoa lå en overgang 2,5 pct. højere, men faldt ud på eftermiddagen og lukkede med et fald på 0,2 pct. - tilsyneladende uden forklaring på vendingen. Bloomberg News skriver dog, at Alcoa kæmper for at undgå, at ratinginstituttet Moody's nedjusterer selskabets gæld til skraldespandsstatus, eller junk. Moody'sadvarede om risikoen i midten af december.

Generelt blev Alcoa-regnskabet dog brugt som forklaring på aktiestigningerne i det brede marked.

- Én aktie gør det ikke, men Alcoa indgyder folk en smule optimisme om regnskabssæsonen, vurderede chef for aktiehandel hos Canaccord Genuity, DaveRovelli, til CNN Money.

Blandt de toneangivende indeks skrumpede stigningerne også lidt i løbet af onsdagen, men alle indeks holdt stand. Dow Jones-indekset sluttede med enstigning på 0,5 pct. S&P 500-indekset steg 0,3 pct., og Nasdaq-indekset endte 0,5 pct. højere.

Seagate Technology, der laver diskdrev, gik forrest i S&P 500-regi med en stigning på 6,6 pct. efter regnskabet for tredje kvartal overgik selskabets egneforventninger. Omsætningen landede på 3,6 mia. dollar mod ventet 3,5 mia. dollar.

Blandt Dow-aktierne gjorde Boeing comeback og steg 3,6 pct. efter fald på 4,6 pct. de foregående to børsdage. Stigningen skyldtes ifølge Bloomberg Newsopløftende meldinger fra Qatar Airways, der ikke vil ændre sine planer for indkøb af de gigantiske Dreamliner fly, trods sikkerhedsundersøgelser af flytypen, efter et fly brød i brand i Boston Lufthavn.

Blandt finansaktierne satte kreditkortudbyderen Mastercard rekord efter en stigning på 2,8 pct. Baggrunden var en ny købsanbefaling fra Goldman Sachs.

Regnskabssæsonen fortsætter torsdag med regnskab fra Chevron. Fredag gør Wells Fargo som den første af de store banker status for fjerde kvartal.