God måned for danskernes opsparing

April blev en god måned for danskernes opsparing i investeringsforeningerne. Opsparingen steg med otte milliarder kroner. Det er den største stigning i mere end tre år. 

Opsparingen i investeringsforeninger voksede meget i april. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Colourbox

Danskerne opsparing i investeringsforeningerne vokser. I løbet af april strøg privates investeringer i investeringsbeviser i vejret med otte mia. kr. fra 193 mia. kr. til 203 mia. kroner. Det er den største i mere end tre år. Vi skal helt tilbage til januar 2006 for at finde i en lignende fremgang.

Det viser en dugfrisk opgørelse fra Investeringsforeningsrådet. Rådet fremhæver, at det er først og fremmest bedringen på aktiemarkederne, som danskerne nyder godt af. I løbet af april steg eksempelvis C20-indekset på Københavns Fondsbørs med næsten 16 procent.

Stigningen kommer på trods af, at foreningerne udbetalte udbytter til investorerne i april. Det betyder normalt et mindre dyk i kurserne på investeringsforeningsbeviserne.

Investeringsforeningsrådet fremhæver, at fremgangen ligeledes kommer, fordi flere både kvinder og mænd har købt beviser i april.

Næsten 800.000 danskere ejer investeringsbeviser. Private kan benytte investeringsbeviser til investering af pensionsopsparing, frie midler, børneopsparing eller midler under virksomhedsskatteordningen.