God børsåbning i vente med bank i fokus

Banksektoren vil være i centrum efter støtten til Bank of America, og generelt er det ventet, at plusserne vil have overtaget efter torsdagens tilbagegang på de store europæiske fondsbørser, som faldt i omegnen af 1,7 pct.

Læs mere
Fold sammen
C20-indekset lukkede 1,1 pct. højere i 255,00, da det gik enegang.

- Vi ligger til en god åbning med et plus på godt 1 pct., efter at de amerikanske aktier kørte op efter dansk lukketid. Yderligere er banksektoren understøttet af den statslige støttemelding til Bank of America, udtaler chefrådgiver Claus Paaske Larsen fra Nordea til RB-Børsen.

Banksektoren vil være i centrum, efter at Bank of America fredag morgen har fået lovning på hjælp fra regeringen. Den vil investere 20 mia. dollar i banken samt garanterer værdier for 118 mia. dollar, hvilket skal hjælpe Bank of America med at absorbere den opkøbte investeringsbank Merrill Lynch. Danske Bank lukkede torsdag 2,0 pct. lavere i kurs 60,5, mens Nordea dykkede 3,2 pct. til kurs 32,8.

Danske Bank får lidt ekstra opmærksomhed med sine irske aktiviteter, idet Anglo Irish Bank er blevet nationaliseret for at forhindre et kollaps af den tredjestørste bank i Irland. Var banken blevet erklæret insolvent havde regeringen stået tilbage med forpligtigelser for 100 mia. pund, efter at den irske regering sidste år garanterede for alle udlån hos irske banker.

Vestas: Et nyt vindmølleboom er på vej. Kommunerne har ifølge KL afsat arealer til rejsning af nye vindmøller i 2010 og 2011, så mængden af vindmøllestrøm vil blive øget med 30 pct. Der skal rejses 400-450 kæmpevindmøller inde på land med en samlet kapacitet på 900 megawatt. Det vil være nok til at dække en halv million danske husstandes samlede årlige elforbrug, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten. Vestas endte torsdag 2,6 pct. højere i kurs 300.

GN Store Nord: GN-konkurrenten Plantronics nedjusterede natten til torsdag sine forventninger til tredje kvartal, hvilket havde afsæt i et svagt salg af headsets. Plantronics-aktien tabte torsdag 6 pct. GN Store Nord lukkede 3,2 pct. højere i kurs 13,1.

ALK Abello: Selskabet fik torsdag efter lukketid regnskab fra den franske konkurrent Stallergenes, som viser en vækst på 16 pct. i 2008, hvilket ligger 2 procentpoint højere end selskabet selv havde ventet, men på linie med analytikernes estimater. Det noterer aktieanalytiker Frank Hørning Andersen fra Jyske Bank. Til gengæld skuffer estimatet fra den franske koncern, der blot ser en vækst på 8-10 pct. i indeværende år. Alk Abello lukkede 2,7 pct. lavere i kurs 543.

Vestjysk Bank: I dag ryger en hotelejendom i Nyropsgade på en af landets største tvangsauktioner. Vestjysk Bank har pant i ejendomme, og banken kan blive tvunget til at byde på ejendomme. Vestjysk Bank lukkede torsdag 2,7 pct. lavere i kurs 73.

RB-Børsen