GNs salg af Resound kan falde på gulvet

Meget tyder på, at salget af GN Resound til schweiziske Sonova - det tidligere Phonak - bliver spoleret. Handelen skulle indbringe GN Store Nord 15 milliarder kroner.

Den tyske appeldomstol vil slet ikke røre ved sagen om salget af GN Resound til schweiziske Sonova - en handel til 15,5 milliarder kroner. Det meddelte domstolen i Düsseldorf i dag, da man tog hul på den appelsag, hvor GN Store Nord anker de tyske konkurrencemyndigheders beslutning om, at GN Store Nord ikke må sælge høreapparatsdelen GN Resound til det schweiziske selskab Sonova

Det betyder, at den tyske appeldomstol altså sparker bolden tilbage til konkurrencemyndighederne, der har startet hele sagen ved at forbyde salget af GN Resound.

Økonomidirektør i schweiziske Sonova Oliver Walker siger til TV 2 Finans at, hele gennemførelsen af salget nu er meget tvivlsomt og ser ud til at falde på gulvet.

"Vi undersøgte alle de juridiske aspekter også med vores tyske advokater før købet. Ingen forudså denne situation, så vi er meget skuffede i sær over den måde de tyske myndigheder optræder på," siger Oliver Walker til TV 2 Finans.

Det er ikke en juridisk mulighed for SONOVA kun at købe de divisioner af GN REsound, der ikke operer i Tyskland. Selskabet skal sælges samlet, oplyser han.

GN Store Nord-aktien er i forvejen faldet med næsten fem procent i dag under retsmødet

Kilde: TV 2 Finans