GN vil fortsat sende penge tilbage til aktionærer

GN Store Nord vil fortsætte strategien med at sende penge tilbage til aktionærerne frem for at gå efter større opkøb, fortæller selskabets finansdirektør, Anders Boyer, til Ritzau Finans, i forlængelse af GN's regnskab for andet kvartal onsdag morgen.

Et lokale hos GN Store Nord til afprøvning af forskellige produkter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Samtidig med regnskabet lancerede GN Store Nord et nyt aktietilbagekøbsprogram på 300 mio. kr., som skal afløse et tilsvarende, der udløb i slutningen i juli.

»Det kommer helt naturligt nu, fordi vi afsluttede det foregående program i slutningen af juli. Så vi forsøger bare kontinuerligt at skyde penge tilbage til aktionærerne. I fravær af store opkøb er både Resound og Netcom pengegenererende maskiner, som gør, at vi kan kaste penge tilbage til aktionærerne,« siger Anders Boyer.

Og det er en ganske fornuftig strategi, lyder vurderingen fra Morten Imsgard, GN-analytiker hos Sydbank.

»Det er stærkt med et nyt aktietilbagekøbsprogram. Når man har to divisioner, der leverer kroner til kistebunden, skal man også finde noget at bruge pengene på for at ramme et passende gældsniveau,« siger analytikeren til Ritzau Finans og uddyber:

»Gældsniveauerne gør, at der kunne være plads til opkøb. Omvendt kan man sige, at GN hellere skulle give pengene tilbage til aktionærerne, medmindre der kommer noget rigtig overbevisende. Så er det bedre at holde fast i strategien med at sende penge tilbage til aktionærerne.«