GN: TPSA venter ny høring i voldgiftssag til december

 

Det polske telekommunikationsselskab TPSA oplyste tirsdag, at der vil komme en ny høring i den verserende voldgiftssag med GN Store Nord til december. TPSA skriver i sit regnskab, at den særlige domstol i Wien til december ventes at have en ny høring i sagen, der tog sin begyndelse i 2001.

 

GN Store Nord indgik tilbage i 1991 en aftale med TPSA om levering af et fiberoptisk system, der også kaldes "syd-nord linket". Men på grund af dalende trafik på systemet, krævede GN Store Nord, at kontrakten blev ophævet eller genforhandlet. Men TPSA afviste begge dele, og GN anlagde derfor en international voldgiftssag. GN har siden krævet en samlet erstatning på godt 5 mia. kr. for trafikken på systemet i perioden frem til 2006.

 

TPSA skriver i tirsdagens regnskab, at en uafhængig ekspert fra voldgiftsretten i maj vurderede sagen til fordel for GN, men denne vurdering har TPSA opponeret imod - og det er blandt andet det, som høringen i december vil omhandle.

 

Med høringen i december vil en afgørelse på den langstrakte sag formentlig tidligst komme i løbet af 2008. TPSA har hævet de samlede hensættelser til verserende sager, men vil - af hensyn til sagens udfald - ikke afsløre, hvor store hensættelser, der er sat af til et evt. negativt udfald af sagen mod GN Store Nord, fremgår det af regnskabet.

 

Sydbank vurderede i juni, at et positivt udfald i TPSA-sagen kan få værdien af GN-aktien til at stige med alt mellem 0,5-13 kr.

 

GN-aktien lå tirsdag middag uændret i kurs 65.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )