GN Store Nord overrasker positivt på top- og bundlinje

Foto: PR-foto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

GN Group klarede sig bedre end ventet i andet kvartal, hvor selskabet realiserede en omsætning på 2393 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 386 mio. kr.

Til sammenligning ventede analytikerne en omsætning på 2359 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 378 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

I andet kvartal sidste år omsatte GN Group for 2089 mio. kr. og realiserede et driftsresultat (EBITA) på 336 mio. kr., når man frasorterer Otometrics, der er blevet frasolgt og nu indgår som ikke fortsættende aktiviteter i GN's bøger.

På bundlinjen hentede GN Group et resultat før skat samt et nettoresultat på henholdsvis 346 mio. kr. og 265 mio. kr. i andet kvartal. Det skal sammenlignes med analytikernes forventninger om henholdsvis 330 mio. kr. og 256 mio. kr. på de to poster.

I andet kvartal 2016 hentede GN Group et resultat før skat på 303 mio. kr. og et nettoresultat på 228 mio. kr. De tal er ligeledes eksklusive Otometrics.

Den organiske vækst hos GN Group blev i andet kvartal 7,0 pct. mod ventet 5,9 pct. blandt analytikerne og 9 pct. i andet kvartal sidste år.