GN-salg til Sonova aflyses højst sandsynligt - Danske

 

Alt tyder på, at den 15,5 mia. kr. store handel mellem GN Store Nord og Sonova (tidligere Phonak) vedrørende salget af GN Resound må aflyses. Det vurderer GN-analytiker Poul Ernst Jessen fra Danske Equities.

 

Analytikeren forudser, at handlen går i vasken efter onsdagens dystre meldinger fra den tyske appeldomstol i Düsseldorf, der indikerede, at retten ikke vil ophæve det salgsforbud, som de tyske konkurrencemyndigheder har nedlagt. Udmeldingen fik aktien til at falde med næsten 11 pct.

 

- GN handles nu i den lave ende af vores vægtede sandsynligheds-indikation på mellem 57-70 kr. Vi er tøvende over for at hæve vores anbefaling, da vi ikke ser noget, der på kort sigt kan trigge aktien til en fornyet værdisætning - bortset fra en masse usikkerheder, skriver GN-analytikeren.

 

Hvis handlen går i vasken ser Danske Equities 30 pct.'s sandsynlighed for, at GN vil forsøge at sælge selskabet til alternative købere, mens der er 70 pct. sandsynlighed for, at selskabet splittes ud af GN-koncernen til et selvstændigt selskab med selvstændig børsnotering.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )