GN Resound/Handelsbanken: Flere fyringer på vej

Læs mere
Fold sammen
GN Resounds fyringsrunde med en reduktion på 200 medarbejdere vil formentlig få følgeskab af flere fyringer. Det vurderer aktieanalytiker i Handelsbanken Klaus Ørtoft Madsen, der forudser yderligere besparelsesrunder.

- De her fyringer er først og fremmest de nemmeste besparelser, og så vil ledelsen arbejde videre med at få omkostningerne yderligere ned. Der tror jeg, man snakker yderligere fyringer, siger Klaus Ørtoft Madsen til RB-Børsen.

GN Resound har i 2008 haft succes med at øge toplinien, men uden at have styrket indtjeningen, og ifølge Klaus Ørtoft Madsen er det den situation, som selskabet reagerer på nu.

- Jeg ser det som et positivt og nødvendigt træk i et svækket høreapparatmarked. Selskabets indtjening ligger væsentligt under, hvad branchen kan generere, siger han.

På kort sigt vil fyringsrunden give en omkostningsbesparelse, men den fulde effekt vil først komme i 2010, hvor man kan forvente en positiv effekt på indtjeningen.

Besparelsesrunden er dog ikke fuldstændig omkostningsfri.

- Risikoen er, at man svækker selskabets konkurrencemæssige situation. Det kan godt være, at man kommer til at tjene lidt flere penge, til gengæld kan man måske ikke opretholde det momentum, man har haft på toplinien i 2008. Så på længere sigt er det ikke nødvendigvis en holdbar løsning, hvis man vil være med som en af de ledende spillere i branchen og vil levere både på indtjeningen og toplinien, påpeger Klaus Ørtoft Madsen.

Han understreger dog, at han ser det nye besparelsesinitiativ som et positivt træk.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )