GN Resound/CEO: Vi skal klare os bedre under vanskelige vilkår

Han har ikke mistet troen på et høreapparatmarked i vækst, GN Resounds administrerende direktør, Mike van der Wallen. For godt nok er væksten på vej ned, men det er kun på den korte bane, forudser Wallen, der netop har præsenteret sine medarbejdere for en spareplan, der vinker farvel til godt 200 af GN Resounds ansatte. Meningen med planen er at være på forkant med en nedtur i den globale økonomi, forklarer Resound-direktøren til RB-Børsen.

- Det er helt klart, at 2009 ikke vil byde på den samme vækst, som vi har været vant til at se i de foregående år. Men når det er sagt, så er jeg fortsat meget optimistisk på den lange bane for høreapparatmarkedet. Det er der ingen ændringer i. Men på den korte bane må vi bare erkende, at der er nogen effekt fra det, der sker i den globale økonomi, siger Mike van der Wallen.

Han fremhæver, at spareplanen er et naturligt led i den strategiproces, som han har stået i spidsen for siden sin tiltrædelse i foråret sidste år. En strategi, der først og fremmest har handlet om at vinde kunder tilbage og sikre og stabilisere fundamentet for Resounds organisation, der i forbindelse med det kuldsejlede salg til Sonova har været igennem store omvæltninger. Mike van der Wallen slår nu fast, at det arbejde er på plads - og nu kommer næste fase i strategien: At sikre en konkurrencedygtig organisation. Af samme grund rammer fyringerne af de 200 medarbejdere bredt i organisationen, hvor stort set alle afdelinger berøres.

- Det her handler om at skære organisationen til i den rigtige størrelse. Målet er at øge vores kundefokus og at reducere omkostningerne, så vi kan frigive flere penge fra vores drift, siger Mike van der Wallen.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )