GN Resound fyrer mere end 200 medarbejdere

GN Store Nords høreapparatenhed - GN Resound - vil strømline organisationen for derigennem at genskabe en konkurrencedygtig organisation.

Læs mere
Fold sammen
Samtidig skal omkostningerne ned og mere end 200 mand må - i første omgang - forlade arbejdspladsen.

Tiltagene ventes, at påvirke omkostningsbasen allerede fra 2009 med en positiv effekt på driftsresultatet - EBITA.

Fyringerne sker på globalt plan, og i Danmark bliver der gennemført kollektive afskedigelser af medarbejdere i løbet af januar. Men det ikke gjort med det. Yderligere tiltag vil blive igangsat i første kvartal af 2009 for at reducere omkostninger og arbejdskapital.

- I 2009 skal vi fortsat styrke grundlaget for bæredygtig profitabel vækst, på trods af en forværret udsigt for den globale økonomi. Vi vil derfor øge bestræbelserne på at blive mere omkostningseffektive og forbedre vores cash flow, siger administrerende direktør i GN ReSound Mike van der Wallen, der "beklager" fyringerne.

De nærmere planer og deres finansielle implikationer vil blive offentliggjort i forbindelse med GN-koncernens 08-regnskab der kommer på gaden den 26. februar. Men koncernen påpeger, at GN ReSound bekræfter de hidtidige forventninger til 2008.

Tiltaget gav GN Store Nord-aktien en smule medvind på fondsbørsen. Aktien steg 0,30 kr. til 11,40 kr. i forbindelse med offentliggørelsen. Aktien var allerede steget 0,20 kr. inden meddelelsen.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )