GN Netcom anklages for patentbrud af amerikanske Bose (Opd)

GN Netcom, der er datterselskab i GN Store Nord, har fået en patentsag på nakken i USA. Det fremgår af udtalelser fra the US International Trade Commission i Washington der nu vil se nærmere på beskyldningerne.

- ITC har besluttet, at der er beviser nok til at begynde en efterforskning sagde advokat Eric Namrow ifølge Telegram & Gazette.

Der vil nu blive sat en dato for, hvornår efterforskningen skal være tilendebragt og en beslutning taget af handelskommissionen. Det varer typisk 12 til 18 måneder.

GN Netcom står ikke alene i sagen, da patentklagen også omfatter Panasonic og Logitech. Klagen kommer fra amerikanske Bose Corp., som vil have blokeret for import til USA af nogle støjreducerende hovedtelefoner, som de tre selskaber sælger. Hovedtelefonerne fremstilles i Kina af new zealandske Phitek Systems.

Allerede i begyndelsen af december blev det nævnt herhjemme, at sagen var under opsejling, men nu er der altså taget beslutning derom. Bose indsendte da en anmodning om blokering af import og salg af udstyr som er produceret med Boses Quietcomfort system til reduktion af baggrundslyd til myndighederne.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )