GN belønnes for opjustering og strategiplan

GN Store Nord belønnes fredag morgen for et flot regnskab med tilhørende opjustering samt driftssikre finansielle mål frem mod 2016.

Læs mere
Fold sammen

Derimod er Pandora som ventet falmet lidt fra åbningen, efter en stor aktiepost på 20 mio. aktier er blevet solgt af stifterfamilien Enevoldsen samt kapitalfonden Axcel til en pris lige under markedskursen.

C20 Cap-indekset ligger efter tyve minutters handel 0,1 pct. højere i 654,23.

GN Store Nord stiger 2,22 pct. til 128,30 kr. Regnskabet betegnes af Alm. Brand Markets-analytiker Michael Fris Jørgensen som meget stærkt, og også strategiplanen er ganske lovende, dog med risiko for, at enkelte kan være blevet skuffet.

- Målsætningerne er mere end godkendt, når det kommer til toplinjen. Men denne her gang er GN Store Nord ikke så direkte, når der kommer til marginforventningerne, og det er måske endda en smule skuffende, at Netcom ikke kan accelerere marginen trods en toplinjevækst på over 10 pct., siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

GN spiller ud med en forventning om, at GN Resounds organiske vækst i 2013-16 skal ligge mere end 3 pct.point over markedsvæksten på 1-4 pct. målt i værdi. Niveauet for overskudsgraden EBITA skal på niveau med førende konkurrenter. For GN Netcom er det målsætningen at vokse mere end 10 pct. organisk samt at EBITA-marginen når 18-19 pct. Det svarer stort set allerede til de tal Netcom leverer i dag. Overskudsgraden i Netcom estimerer analytikere til 17,6 pct. i 2013, ifølge SME Direkt.

Blandt morgenens vindere er også A.P. Møller - Mærsk, der stiger 0,2 pct. til 55.500 kr. Aktien modtager analytikernes gunst oven på onsdagens positive overraskelse i kvartalsregnskabet. Blandt andre løfter Clarkson Research sit kursmål for aktien til 58.000 kr. fra 45.250 kr., og også andre finanshuse laver lignende opjusteringer af deres kursprognoser.

For Pandora tegner fredagens handel svær. Kapitalfonden Axcel og stifterfamilien Enevoldsen har solgt en aktiepost på 20 mio. aktier til kurs 245. Det er en bid under markedskursen. Pandora er dog kun korrigeret lidt ned fra morgenstunden og handler i 253,90 kr. - 0,3 pct. lavere end torsdag.

Topdanmark, Tryg og resten af den europæiske forsikringsbranche har ifølge avisen Wall Street Journal vundet en delvis sejr med færdiggørelsen af Solvens II-reglerne som tilgodeser mange af branchens krav. Topdanmark er åbnet 0,5 pct. højere i 147,40 kr., mens Tryg falder 0,1 pct. til 498,80 kr.

Blandt sidepapirerne er aktien i Zealand Pharma åbnet uændret i 60 kr. Biotekselskabet venter nu nettodriftsomkostninger i år på 195-205 mio. kr. - en besparelse i forhold til det tidligere budget på 210-240 mio. kr.

/ritzau/FINANS