GN-aktien stråler på toppen af børsen

Det danske aktiemarked ligger stille hen mandag middag, der er rolig på nøgletals- og regnskabsfronten.

Først senere på ugen begynder regnskaberne at strømme ind, den amerikanske centralbank holder rentemøde og sidst på ugen kommer kongen af nøgletal, den månedlige amerikanske jobrapport.

Mandag stjæler GN Store Nord opmærksomheden med en overraskende opjustering, der sender aktien til tops.

Samlet stiger det toneangivende C20 Cap-indeks med 0,2 pct. til indeks 588,08. Helt i front ligger GN Store Nord med en stigning på 5,6 pct. til 113,70 kr., en kurs der ikke er set højere siden slutningen af maj.

GN Store Nord, der gør sig i høreapparater og headsets, hævede mandag morgen sine forventninger. Nu ser selskabet en organisk omsætningsvækst i høreapparatsdivisionen Resound på 7 pct. mod tidligere moderate 4-6 pct. Driftsresultatet, EBITA, ventes nu at stige til over 825 mio. kr. fra tidligere 775 til 825 mio. kr.

Da forventningerne til headset-divisonen Netcom fastholdes venter GN Store Nord, at den samlede forretning vil vokse organisk med mere end 11 pct. mod tidligere 9-12 pct. Forventningerne til driftsindtjeningen EBITA eksklusiv omkostningerne til spareprogrammet SMART er nu mere end 1230 mio. kr. mod tidligere 1190-1280 mio. kr.

- Generelt set er der ikke meget der tyder på en vending på høreapparatsmarkedet under et, så det må efter min mening betyde, at de andre halter efter GN Store Nords vækst. Opjusteringen må dermed tages som udtryk for en stærk intern eksekvering, hvor GN er begyndt at få nogle af de markeder, hvor der har været lidt problemer med distributionskanalerne, op at køre, vurderede GN Store Nord-analytiker hos Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen over for Ritzau Finans.

Hos GN Store Nord glæder man sig da også over, at man nu kan opjustere forventningerne. Det nylancerede high-end høreapparat Verso får en stor del af æren.

- Vi har haft medvind fra flere fronter. Vi var måske en smule konservative, da vi gik ind i 2013, fordi at vi så en del konkurrence og nye produktlanceringer i high-end kategorien fra stort set alle vores konkurrenter. Samtidig var der ændringer på tilskudsordninger i et par europæiske lande. Heldigvis har Verso gjort det ekstremt godt i markedet, og nok endnu bedre, end vi havde turdet håbe på, siger Michael Bjergby, ansvarlig for blandt andet kommunikation og IR hos GN.

Opjusteringen trækker konkurrenten på høreapparatsmarkedet William Demant Holding med op. Aktien stiger 0,9 pct. til 484,00 kr.

Også transportkæmpen DSV stiger, her forud for regnskabet for andet kvartal, der lander tirsdag morgen. Forud for regnskabet har blandt andre Danske Bank og Alm. Brand Markets sænket sin anbefaling. Regnskabet forventes da heller ikke at udløse tumultartiske jubelscener.

Målt på medianen venter analytikerne ifølge estimater indsamlet for Ritzau Finans af SME Direkt en omsætning i kvartalet på 11.729 mio. kr. mod 11.372 mio. kr. i andet kvartal 2012, mens driftsresultatet, EBITDA, ventes at være på 818 mio. kr. i kvartalet og EBIT på 666 mio. kr. I samme periode sidste år landede de poster på 819 og 687 mio. kr.

- Jeg venter ikke, at der vil være tale om et stort ryk fremad indtjeningsmæssigt, og det er DSV's største udfordring i øjeblikket, sagde DSV-analytiker hos Sydbank Jacob Pedersen til Ritzau Finans sidste uge og fortsatte:

- De er allerede omkring 50 mio. kr. bagud fra første kvartal. En del af det skal hentes i tredje og fjerde kvartal, fordi man har en prognose, der siger, at man skal tjene mere i år. Så de får svært ved rigtigt at overraske positivt, og markedet er bare heller ikke forrygende godt.

DSV stiger 0,7 pct. mandag til 146,00 kr. Aktien bliver mandag også hjulpet af et hævet kursmål fra Handelsbanken til 180 kr. fra 170 kr.

Nederst i C20 ligger Vestas, der falder 1,8 pct. til 105,70 kr. Det sket efter den seneste tids markante kurshop og aktien ligger fortsat 231,8 pct. i plus for året.

Uden for C20 Cap-indekset falder Brøndbyernes Fodbold med 5,4 pct. til 3,00 kr. efter weekendens nederlag til Sønderjyske. Parken Sport & Entertainment falder 1,2 pct. til 80,50 kr. efter FCK tabte til FC Midtjylland.

/ritzau/FINANS