GN-aktien bløder efter Resound-fiasko

Meget tyder på, at milliard-salget af høreapparatselskabet GN Resound til schweiziske Phonak er røget på gulvet. Salget skulle have indbragt 15 milliarder kroner.

Den tyske appeldomstol i Düsseldorf vil slet ikke røre ved sagen om salget af GN Resound til Phonak, der i dag skifter navn til Sonova.

Økonomidirektør i Sonova, Oliver Walker, siger til TV 2 Finans at, hele gennemførelsen af salget nu er meget tvivlsomt og ser ud til at falde på gulvet.

- Vi undersøgte alle de juridiske aspekter også med vores tyske advokater før købet. Ingen forudså denne situation, så vi er meget skuffede i sær over den måde de tyske myndigheder optræder på, siger Oliver Walker til TV 2 Finans. Det er ikke en juridisk mulighed for Sonova kun at købe de divisioner af GN Resound, der ikke opererer i Tyskland. Selskabet skal sælges samlet, oplyser han

De tyske konkurrencemyndigheder har spændt ben for salget af GN Resound til Phonak. Onsdag fremlagde Phonak og GN Store Nord deres sager for en appeldomstol i Düsseldorf, og dommeren har nu trukket sig tilbage for at finde frem til den afgørelse. Afgørelsen træffes den 8. august, men hvis afgørelsen går Phonak og GN Store Nord imod ser det ud til, at løbet er kørt for GN Store Nord.

Ifølge Dow Jones Newswire vil Phonak nemlig ikke involveres i en langvarig retssag, og finansdirektør Oliver Walker understreger overfor nyhedsbureauet, at handlen vil falde på gulvet, hvis en hurtig løsning ikke er mulig. Dermed indikerer Phonak, at sagen ikke vil blive anket.

Aktierne i GN Store Nord er styrdykket på nyheden og bliver ved 14-tiden handlet næsten 10 pct. lavere til 58,75 kr. pr. aktie.

RB-Børsen