GN-afklaring på plads inden oktober - Jyske

 

Efter at købsaftalen med schweiziske Sonova vedrørende GN Resound onsdag røg på gulvet, arbejder ledelsen i GN Store Nord nu på højtryk på at finde en alternativ løsning for selskabet. Ifølge Jyske Bank vil ledelsen kunne præsentere en ny fremtid for høreapparatdivisionen inden udgangen af september. Banken fastholder på den baggrund sin "køb"-anbefaling af aktien.

 

Bankens analytiker Rune Møller mener, at det er positivt, at GNs ledelse arbejder med alle tænkelige scenarier for GN Resound - og dermed indikerer, at selskabet ikke vil fortsætte under GN-koncernen.

 

Jyske Bank ser tre mulige scenarier og tror selv mest på en løsning, hvor Resound sælges til en anden køber. Det er der ifølge banken 60 pct.s sandsynlighed for. Hvis ikke GN finder en anden køber, som er villig til at betale en høj nok pris, mener Jyske Bank, at der er 30 pct.s sandsynlighed for, at selskabet splittes ud af GN og får en selvstændig børsnotering.

 

Ved begge scenarier er der et betydeligt kurspotentiale for GN-aktien sammenlignet med den aktuelle aktiekurs.

 

- Vi vurderer, at den nuværende aktiekurs afspejler worst case scenariet, hvor GN fortsætter driften af Resound alene, mens vi ved et aktiesplit ser 10 pct. upside og en fair værdi på 65 kr. per aktie. Hvis GN vælger et aktiesplit, forventer vi baseret på relativ værdiansættelse, at Resound værdiansættes til mellem 9 og 11 mia. kr., skriver Jyske Bank i en kommentar.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )