Glunz & Jensen/CEO: Det kunne være meget bedre

 

Tilfredsheden hos Glunz & Jensen med det netop overståede regnskabsår et til at overse. Men skuer man fremover, er koncernen ved at vende skuden, vurderer administrerende direktør Rene Barington over for RB-Børsen.

 

- Selvfølgelig er vi ikke tilfreds med et regnskab, der stort set ikke er noget som helst. Det kunne være meget bedre, så det er vi ikke glade for, siger Rene Barington.

 

Koncernens to nye produktområder - iCtP-udstyr og Punch/Bend - er ved at blive indarbejdet i koncernen, men det har taget længere tid end oprindeligt estimeret.

 

- Det tager længere tid end vi havde håbet og ventet, må vi erkende. Det vil også påvirke i indeværende regnskabsår, men for de to nye områder skulle vi meget gerne have nul eller plus i det efterførlgende regnskabsår (2008/09, red.), siger Glunz & Jensens topchef. I 2006/07 påvirkede de nye området regnskabet negativt med 25 mio. kr., men Glunz & Jensen er ikke meget for at give et fingerpeg om, hvor meget man regner med områderne vil koste i år.

 

- Vi giver ikke guidance på de individuelle områder - men det bliver mindre end sidste år, oplyser Rene Barington.

 

Glunz & Jensen holder et stort fokus på de ny områder, men koncentrerer sig også om den eksisterende forretning CtP-området. Og efter et tredje kvartal, der viste et skuffende niveau for nye ordrer, er bøtten vendt i årets sidste tre måneder.

 

- Vi har en god ordre-indgang, og det ligger på et tilfredsstillende niveau. Så vi har ordrerne til at nå den forventning vi forventer, lyder meldingen fra Glunz & Jensen-chefen.

 

Regnskabsåret 2006/07 var ikke sjov for selskabet, der dog kan bogføre et marginalt overskud på 2,8 mio. kr., mens salget ventes at falde i år. 2007/08 ventes salget at falde. Koncernen omsatte i 2006/07 for 450 mio. kr., men venter for regnskabsåret 2007/08 en omsætning på godt 400 mio.kr., mens overskuddet af driften ventes at vise et beskedent overskud eller et nulresultat.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )