Glunz & Jensen lukker produktionen i Danmark

En lav ordreindgang i de sidste måneder af 2008 og nedgang i den grafiske industri banker udsigterne for den grafiske koncern Glunz & Jensen i bund.

Læs mere
Fold sammen
Udviklingen betyder, at koncernen lukker produktionen i Danmark og 30 ansatte i Ringsted afskediges.

- Glunz & Jensen har igangsat initiativer, der skal medvirke til at sikre, at selskabet opretholder en positiv indtjening. De væsentligste initiativer er flytning af produktion til Glunz & Jensens fabrik i Slovakiet samt indstilling af produktion med lav volumen, oplyser koncernen.

Fra 2005 til 2008 har Glunz & Jensen flyttet produktion af CtP-pladefremkaldere fra fabrikken i Danmark til fabrikken i Slovakiet, der blev etableret i 2005. Sideløbende er også produktionen fra selskabets engelske fabrik flyttet til Slovakiet, og i Danmark begrænser produktionen sig i dag til konventionelle fremkaldere og iCtP-produkter.

- For at fuldende sammenlægningen af selskabets produktion sker der i den kommende tid flytning af produktionen af iCtP-produkterne til Slovakiet, mens produktionen af konventionelle fremkaldere vil blive indstillet. Herefter vil der ikke længere være produktion i Danmark, oplyser Glunz & Jensen.

Projektet vil blive gennemført i løbet af foråret og sommeren 2009.

fyringerne og udflytningen ventes at få en positiv effekt fra begyndelsen af næste regnskabsår, og vil få fuld effekt fra begyndelsen af andet kvartal 2009/2010.

Forventningerne til regnskabet for 2008/09 nedjusteres i samme hug.

Omsætningen ventes nu at blive 350-375 mio. kr. mod 433 mio. kr. i 2007/08 og tidligere ventede ca. 400 mio. kr. EBITA ventes bl.a. som følge af de ikke planlagte fratrædelsesgodtgørelser at udgøre 0-5 mio. kr. mod tidligere ventet 5-10 mio. kr.

RB-Børsen