Glistrup og Don Ø om storaktionær: Det ville være rart at få ham lidt ned

Direktøren og bestyrelsesformanden havde åbenbart en interesse i, hvem der kontrollerede Parken. I en mail fra Jørgen Glistrup til Flemming Østergaard skriver de to topchefer, at man gerne vil have den kontroversielle storaktionær Steen Larsen "lidt ned".

Steen Larsen (Steen Patrick Vela) og Flemming Østergaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: LARS MØLLER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Retssagen mod Flemming Østergaard kører i et ganske roligt tempo her den første dag, hvor anklageren præsenterer sin sag mod Don Ø og en håndfuld andre tiltalte - heriblandt tidligere administrerende direktør i Parken, Jørgen Glistrup.

Men det forhindrer ikke flere detaljer om forholdet mellem de to Parken-løver om at komme frem.

En af de mere spektakulære detaljer er en intern mail fra Glistrup til Østergaard om tidligere storaktionær Steen Larsen - der i dag går under navnet Patrick De Vela. Mailen lyder:

""Hej Flemming,

Jeg er enig i, at det ville være rart at få Steen Larsen lidt ned, nu hvor vi har en situation, hvor vi kan hjælpe nogle andre og dermed undgå salg over børsen synes jeg vi bør gøre dette," skriver Jørgen Glistrup i mailen til sin bestyrelsesformand og fortsætter:

"Mit forslag er at de 250.000 stk. der skal skaffes til Kirkbi skal tages fra 100.000 LD som aftalt, 10.000 B1903, 25.000 Mikael Kjær og resten 115.000 stk. fra Steen Larsen."

Steen Larsen er en af de mere farverige skikkelser i historien om såvel Parken som finanskrisen. Larsen var ejendomsspekulant og gik konkurs. Herefter skiftede han navn til Patrick De Vela og i dag bor han efter sigende i Spanien.

Han var i mange år storaktionær i Parken, og det har åbenbart ikke huet makkerparret i toppen af Parken alt for godt. Men hvorfor Steen Larsens aktiebeholdninger mere konkret skulle "lidt ned" har retssagen endnu ikke løftet sløret for.

Aktierne, som Glistrup omtaler skulle bruges til at gennemføre en handel med Lego-ejeren Kirkbi.