Glistrup: »Jeg var praktisk gris«

Jørgen Glistrup blev fredag afhørt i retssagen, og han understregede, at han kun var »praktisk gris« for bestyrelsen. Dermed peger de to løvekonger indirekte på hinanden, men de peger først og fremmest på deres uskyld.

»Jeg synes, jeg har erhvervet Parkens aktier på en pæn og sober måde. Og også ret billigt,« sagde Jørgen Glistrup (th under dagens retsmøde i Parken-sagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mogens Flindt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg har ikke gennemført et eneste salg.« Sådan lød budskabet fredag, da tidligere direktør i Parken Sport & Entertainment, Jørgen Glistrup, blev afhørt i retssagen mod blandt andre ham og Flemming Østergaard.

Jørgen Glistrup betegnede sig selv som den »praktiske gris« i Parken, når det kom til selskabets handel med egne aktier. Dem havde selskabet brug for til en række virksomhedshandler og optionsprogrammer, men Glistrup understregede dagen igennem, at han kun havde handlet inden for den bemyndigelse, om bestyrelsen havde givet ham. Og at den begrænsede sig til at købe aktier.

»Jeg synes, jeg har erhvervet Parkens aktier på en pæn og sober måde. Og også ret billigt,« sagde Jørgen Glistrup.

Aben kastes rundt

Retssagen mod Parken samt en række tidligere medarbejdere og forretningsforbindelser handler om kursmanipulation, og hvorvidt nogen har holdt en kunstig hånd under aktiekursen tilbage i 2007-2008.

Jørgen Glistrup og Flemming Østergaard afviser begge, at der er sket nogen som helst manipulering med Parken-aktien. Allerede da anklageskriftet kom frem, skrev Glistrups forsvarer, Karoly Németh, i en pressemeddelelse:

»Jørgen Glistrup, der var adm. direktør i sigtelsesperioden, udførte kun de beslutninger, der i forvejen var taget af selskabets bestyrelse.«

I onsdags udtalte Flemming Østergaard, at han ikke havde så meget, at forklare retten, når han skal afhøres, fordi: »Det er Glistrup, som har haft al kontakt til banker og al muligt andet, og det er jeg 100 procent sikkert på, at han har gjort rigtigt.« Dermed afviser de begge først og fremmest, at der er sket noget odiøst i Parken, men på samme tid afviser de også at have haft det overordnede ansvar for handlerne.

Retssag trækker ud

Afhøring af Jørgen Glistrup fredag blev noget teknisk og trak en smule længere ud, end hvad der var planlagt. Hele retssagen kommer formentlig også til at vare længere, end man egentlig havde planlagt. Karoly Németh oplyste nemlig, at han vil have gennemgået alle handler i Parken-sagen, og hvis det ender med at blive aktuelt, kan sagen vare langt ud over 1. juli, hvor den med ekstra dage indvil videre er berammet til.

Skredet i tidsplanen gjorde også, at Flemming Østergaard mod forventning ikke kom til at vidne i Parken-sagen i dag. Men som han kækt og med en ikke ringe grad af spøg sagde til anklageren i en pause.

»Jeg er klar, når du er klar. Jeg skal nok give dig en røvfuld.«

Både anklageren og Flemming Østergaard dog tog kommentaren med et smil. Næste retsmøde er på mandag.