Glencore fortsætter sit comeback

Aktiemarkedets store bekymringer i starten af ugen om minekoncernen Glencore er gået lidt i sig selv torsdag, hvor aktien fortsætter i vejret for tredje børsdag på stribe.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En stigning på næsten 8 pct. sletter den sidste del af tabet fra mandag, hvor mineaktien faldt hele 29 pct.

Analysehuset Creditsights har torsdag givet Glencores obligationer anbefalingen "outperform", og afviser samtidig bekymringer i markedet om, at selskabet er i frit fald og ikke har likviditet nok til at vedligeholde sin gæld, skriver Bloomberg News.

Analysehuset er dermed på linje med Glencores egen ledelse, der tirsdag meddelte, at selskabet fortsat er robust både driftsmæssigt og finansielt.

Meldingen var en konsekvens af den markante aktieuro mandag, efter at banken Investec advarede om, at der kun er ringe værdi i aktierne, hvis råvarepriserne bliver ved med at være lave. Også på obligationsmarkedet var der mandag uro over Glencores evne til at håndtere sin 30 mia. dollar store gæld.

Tirsdag og onsdag blev det dog til stigninger i aktien på 17 pct. og 14 pct., og torsdag stiger aktien altså yderligere næsten 8 pct. til 98,72 pence. Fredag i sidste uge var lukkekursen 97,22 pence.

Går man bare seks uger tilbage lå aktien dog over 150 pence, og så sent som i slutningen af juli var prisen over 200 pence. 2015 har i det hele taget været en stor prøvelse for Glencores ejere, der har måttet se aktien falde med 65 pct. i år og med næsten 68 pct. fra toppen i april på 304,81 pence.