Genrejst fra asken efter dotcom-boblen brast

EET var også på vej på børsen i de glade dotcom-dage i slutningen af 1990erne. Efter en dyb krise i begyndelsen af 00erne er virksomheden vendt rundt og er nu tilbage som børskandidat.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods status som en af de største i Europa inden for sin niche er EET nok kun kendt af de færreste danskere.

EET er distributør af IT-reservedele og andre digitale produkter til virksomheder og omsætter for godt halvanden milliard kroner årligt, men sælger ikke til private. Virksomheden kan levere til hele Europa med meget kort varsel. Og alle produkter sendes ud fra EETs lager i Ballerup.

Virksomheden blev stiftet tilbage i 1986 og voksede markant op gennem 1990erne. Virksomheden ramte noget nær en guldåre, da den fik eneret i Norden på distributionen af ram-hukommelsesmoduler fra producenten Kingston.

I 1997 købte den britiske kapitalfond CVC EET og gjorde klar til en børsnotering af selskabet. De planer blev dog spoleret, efter at aftalen med Kingston faldt til jorden. Derudover blev det pludselig så godt som umuligt at børsnotere IT-relaterede virksomheder, da luften gik ud af dotcom-boblen omkring årtusind­skiftet.

Men siden lykkedes det for virksomheden og dens ledelse at genopfinde virksomheden og ændre forretningsmodellen så markant, at den i dag tjener over 100 mio. kr. på driften og formentlig er mere end en mia. kr. værd.

Siden kom den danske kapitalfond Capidea til som ejer. Capidea solgte i 2011 EET videre til Alipes, der er ejet af Ikea. Og nu er selskabet tilbage som børs­kandidat og kan være børsnoteret inden jul.

EET er i dag paneuropæisk distributør med 31 salgskontorer i 26 lande i Europa, Mellemøsten og Afrika.