Genmab/Jyske: Sænker chance for Zalutumumab-lancering

Læs mere
Fold sammen
Analytikerne i Jyske Bank sænker sandsynligheden for, at Genmabs kræftmiddel Zalutumumab mod hoved- og halskræft vil ende med at blive lanceret til 50 pct. fra tidligere 70 pct. På den baggrund sænkes fair værdi af selskabet med 10 kr. til 340 kr., skriver banken i en aktiekommentar tirsdag.

Biotekselskabet Genmab offentliggjorde mandag aften interime resultater fra fase III studiet med Zalutumumab. Det viste, at pivotalstudiet ikke opfyldte kriteriet for førtidig afbrydelse, hvorfor den uafhængige dataovervågningskomité (IDMC) har anbefalet, at undersøgelsen bør fortsætte med at rekruttere patienter.

- Vi havde ventet, at dataene ville vise fordelene, altså at de første bulletiner om en lang overlevelsestid ville blive bekræftet for de seneste indrullerede patienter, skriver Jyske Bank og venter, at nyheden vil presse aktiekursen tirsdag.

Genmab åbner da også med kursfald tirsdag i et negativt aktiemarked. Efter et kvarters handel ligger aktien godt 4 pct. lavere i kurs 221.

I slutningen af i år vil Genmab offentliggøre de endelige data for studiet. Hvis de er gode, vil Genmab kunne indsende en godkendelsesansøgning i begyndelsen af 2010.

- Vi vurderer derfor, at en potentiel partnerskabsaftale sandsynligvis først vil kunne indgås efter offentliggørelsen af de endelige data, konstaterer banken.

Den fastholder anbefalingen "køb" af Genmab-aktien, da selskabets solide pipeline endnu ikke vurderes at være reflekteret i den nuværende aktiekurs.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )