Genmab trodser krisen

Finanskrisefrygt malede størstedelen af aktierne på fondsbørsen med rødt i tirsdagens handel. C20-indekset lukkede 1,4 pct. lavere i 266,6. Men Genmab kæmpede imod med en stigning på 10 procent.

Foto: Scanpix
"Det var en tung stemning, der tirsdag prægede C20-indekset, vi kom lidt igen efter det bedre end ventede amerikanske handelsunderskud og den amerikanske åbning, men effekten aftog. DSV og Carlsberg var dagens største syndere, mens Genmab styrtede frem efter opkøbsspekulationer. Vi ser nu frem mod morgendagens vigtige amerikanske detailstal," sagde aktiehandler Martin Munk fra Jyske Bank til RB-Børsen.

Genmab blev tirsdagens helt store C20-kursraket med en massiv 10,2 pct. stigning til kurs 242,5. Fremgangen kom, efter at den britiske avis the Independent tirsdag morgen skrev, at GlaxoSmithKline (GSK) ifølge markedsspekulationer vil byde 450-500 kr. pr. aktie for Genmab. Avisen oplyste ingen konkrete kilder til spekulationerne. Genmab aktien har gentagende gange været nævnt som et oplagt opkøbsemne for GSK, og spekulationerne er blusset op, efter at Credit Suisse tidligere har udarbejdet et analysenotat, hvor netop GSK var nævnt som mest oplagte køber af Genmab.

Usikkerhed om Danisco
Danisco lukkede tirsdag 2 pct. lavere i 210. De tyske konkurrencemyndigheder har udvidet undersøgelsen af frasalget af Daniscos sukkeraktiviteter til Nordzuckers, og det skabte usikkerhed om overtagelsen. Hainer Reimers, som er talsmand for Nordzücker, forklarede til RB-Børsen, at det hverken er problemer med konkurrencemyndighederne eller med finansieringen, der ligger bag den udskydelse, som tyske Nordzucker har bedt det tyske Bundeskartellamt om i forbindelse med købet af Danisco Sugar. Men alene det faktum, at Nordzucker ønsker at svare så klart og entydigt på de spørgsmål, som konkurrencemyndighederne stiller. Og det tager tid at producere svarene - længere tid end oprindeligt estimeret.

Efter solid fremgang i de danske bankaktier de seneste dage, var det en anden stemning der prægede tirsdagens handel. Profithjemtagning og en dårlig global stemning pressede Danske Bank 3,1 pct. lavere i 63,5, mens Sydbank faldt 2,9 pct. til 82,4. Nordea lukkede 4,5 pct. lavere i 37,9.

RB-Børsen