Genmab stiger vildt på opkøbsrygter

De europæiske børser er sendt i negativt terræn i tirsdagens indledende handel. Samme tendens ses hos C20, der falder 0,9 pct. til 268,19.

Læs mere
Fold sammen
Men især Genmab trækker i den modsatte retning, fordi der spekuleres i, at GlaxoSmithKline vil byde på selskabet.

Fokus er også rettet på Novo, efter godt nyt fra et delvis amerikanskejede selskab.

Den britiske avis the Independent skriver tirsdag morgen, at GlaxoSmithKline ifølge markedsspekulationer vil byde 450-500 kr. pr. aktie for Genmab. Det kommer, efter at Credit Suisse tidligere har udarbejdet et analysenotat, hvor netop

GlaxoSmithKline var nævnt som mest oplagte køber af Genmab. Kilder tæt på markedet meddeler, at Goldman Sachs i en ny analyse har hævet kursmålet på Genmab til 593 kr. Genmab-aktien stiger massive 13,2 pct. til kurs 249 i et ellers faldende marked.

Novo falder
Novo Nordisk falder 1,2 pct. til kurs 296, efter at insulinproducenten fik positivt nyt, idet en storaftale mellem Zymogenetics og Bristol-Myers Squibb blev indgået mandag aften.

Novo Nordisk er storaktionær i Zymogenetics med en andel på 31 pct. og aftalen giver Zymogenetics en betaling på 105 mio. dollar ved udviklingen af et hepatitis C-medikament. På sigt kan en vellykket udvikling give Zymogenetics betalinger på op til 1,1 mia. dollar.

Aftalen sendte Zymogenetics-aktien 41 pct. op i det amerikanske eftermarked. Novo fik også en negativ nyhed tirsdag morgen, da den amerikanske storbank Citigroup sænker sin anbefaling til "sælg" fra tidligere "hold".

FLSmidth falder 2,2 pct. til kurs 172,5, og forlænger dermed mandagens kursfald på 5 pct. Den amerikanske aluminiumskoncern Alcoa, som er kunde hos FLSmidth, fremlagde mandag et regnskab, hvoraf det fremgik, at selskabet vil reducere sine investeringer i 2009 med 50 pct. til 1,8 mia. dollar i forhold til 2008.

SAS stiger 1,2 pct. til kurs 32,8, efter at selskabet mandag indgik en aftale med den danske del af kabinepersonalet. Forhandlingerne har stået på i en tid nu og aftalen skal sikre omkostningsbesparelser for flyselskabet på længere sigt.

Derudover kan SAS også med glæde se til, mens olieprisen fortsætter sit fald, da det dermed betyder færre udgifter til brændstof. Olieprisen ligger tirsdag morgen under 37 dollar per tønde og den er således faldet med 25 pct. på blot seks dage.

Vestas falder 1,9 pct. til kurs 332. Interesseorganisationen Energy Watch Group har fået udarbejdet en ny rapport af den schweiziske energiforsker dr. Rudolf Rechtsteiner om vindmøllemarkedet.

Ifølge Berlingske Business anklager han Det Internationale Energiagentur (IEA) for at have nedtonet væksten i vedvarende energi, hvilket har forvredet det sande billede af, hvor stor potentialet er for vindmøller. I rapporten er der kalkuleret fire mulige fremtidsscenarier, hvor væksten i vindsektoren vil være på mindst mellem 15 og 30 pct. over de kommende år.

Max Bank stiger
Regionalbanken Max Bank stiger 1,7 pct. til kurs 59 til trods form, at banken tirsdag morgen måtte nedjustere sine forventninger til helåret 2008. Nedjusteringen skyldes tab på et begrænset antal større udlånsengagementer med pant i værdipapirer, hvor pantet er smuldret grundet kurstab.

Max Bank venter nu et tab på 140-145 mio. kr. før kursreguleringer og skat i 2008, hvilket er en nedjustering fra tidligere ventet på 35-55 mio. kr.

RB-Børsen