Genmab opnår milepæl med kræftmiddel og opjusterer forventninger

Genmab har rundet en milepæl med sit kræftmiddel Darzalex - også kendt som Daratumumab - og det indløser en gevinst på 20 mio. dollar fra partneren Janssen.

Direktør for det danske biotekselskab Genmab, Jan van de Winkel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sofie Mathiassen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Milepælsbetalingen betyder samtidig, at Genmab opjusterer de økonomiske forventninger til 2017, hvor der nu ses en omsætning på mellem 2240 og 2440 mio. kr. mod et tidligere interval på mellem 2110 og 2310 mio. kr.

Også forventningerne til driftsoverskuddet er skruet op, da der nu ventes en driftsindtjening på mellem 1190 og 1390 mio. kr. mod et tidligere interval på 1060 og 1260 mio. kr.

Forventningerne til driftsudgifter er fastholdt i intervallet 1000 og 1100 mio. kr., ligesom der fortsat ventes en kassebeholdning ved årets udgang på mere end 4900 mio. kr.

Baggrunden for milepælsbetalingen er, at Genmab har opnået fremskridt i sit første fase tre-studie omhandlende anden sygdom end behandling af multipel myelomatose (knoglemarvskræft, red.).

»Denne milepæl markerer et vigtigt skridt i udviklingen af Daratumumab (Darzalex, red.) udenfor multipel myelomatose,« udtaler administrerende direktør Jan van de Winkel i en meddelelse.