Genmab og Lundbeck bunder i negativt marked

Genmab og Lundbeck er bundskrabere i et negativt marked. Genmab har fået lidt skidt nyt om salget af Darzalex i juli, mens Lundbeck sætter sig uden selskabsspecifikt nyt.

Foto: Genmab-PR Lars Møller

Genmab og Lundbeck er bundskrabere i et negativt marked. Genmab har fået lidt skidt nyt om salget af Darzalex i juli, mens Lundbeck sætter sig uden selskabsspecifikt nyt.

Genmab falder 2 pct. til 1313 kr. efter at tal fra analysehuset Symphony Health viser, at salget af kræftmidlet Darzalex på det amerikanske marked var på 73,02 mio. dollar i juli og dermed faldt fra juni.

- Kursfaldet i Genmab skal man ikke lægge for meget i, vurderer senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk over for Ritzau Finans. Der er alene tale om salgstal for en enkelt måned.

Lundbeck falder ligeledes 2 pct. til 385,10 kr.

C20 Cap-indekset ligger onsdag middag med et fald på 0,6 pct. i 1160,44 og dermed noget lavere end de øvrige markeder i Europa, hvor der på de toneangivende markeder er beskedne fald på under 0,1 pct.

Bedst i C20 ligger GN og FLSmidth. GN stiger 1,4 pct. til 211,40 kr., mens FLSmidth-aktien ligger bedst til med en stigning på 1,5 pct. til 389,60 kr.

- Flere analysehuse har opjusteret kursmål og/eller anbefalinger af GN og de driver fortsat aktien, vurderer senioraktierådgiveren.

Stigningen i FLSmidth kommer efter en større stigning tirsdag, og Martin Munk forklarer det med at råvareaktier klarer sig relativt godt. I Europa er det den næstbedste gruppe af aktier i Stoxx 600-indekset onsdag.

I sidepapirerne har Ambu og Rockwool blandt andet leveret regnskaber. Begge selskaber belønnes med pæne kursstigninger. Ambu stiger 6,3 pct. til 457 kr., mens Rockwools B-aktie stiger med 4,5 pct. til 1458 kr.

AMBU STIGER EFTER OPPRÆCISERING

Ambu oppræciserer sine forventninger til 2017 i regnskabet for tredje kvartal. Der ventes nu en organisk vækst i niveauet 14 pct. mod tidligere 12-14 pct. og frie pengestrømme i niveauet 300 mio. kr. mod tidligere intervallet 250-275 mio. kr.

Lollands Bank har præsenteret halvårsregnskab, hvori banken fastholder forventningerne til 2017 om en basisindtjening i niveauet 60 mio. kr. Det får bankaktien til at stige med 2,5 pct. til 405 kr.

NÆSTSTØRST STIGNING TIL ROCKWOOL

Isoleringsvirksomheden Rockwool nåede en omsætning på 584 mio. euro i andet kvartal mod ventet 579,7 mio. kr. ifølge estimater fra Bloomberg News, mens driftsresultatet (EBIT) var 64 mio. euro mod ventede 65 mio. euro.

- Rockwool leverede stærkere end ventet guidance. Da de normalt spiller konservativt ud, så overrasker udmeldingen det mere, siger Martin Munk, der venter at se analysehuse, der følger aktien, opjustere estimaterne i den kommende tid.

/ritzau/FINANS