Genmab-aktien steg 11 procent

Markedsrygter om en overtagelse sendte aktien i vejret. Også Vestas var i vælten.

De danske aktier lukkede onsdag højere efter en uensartet udvikling dagen igennem. C20-indekset steg 0,7 procent til 474,53.

En jobindikator fra USA, der var markant bedre end ventet, sparkede eftermiddagens fremgang i gang. Vestas var i fokus grundet den kommende afklaring på USAs brug af vindenergi, mens aktierne i Genmab i den sene handel gik amok på rygter om opkøb.

Vestas-aktien fortsætter sin optur, efter at spekulationerne om en ny, langsigtet, amerikansk ordning for vedvarende energi er på vej i den samlede energipakke. Det er den såkaldte RES (Renewable Electricity Standard). Vestas steg 3,3 procent til kurs 506.

»RES binder energiselskaberne til at producere 15 procent af deres elektricitet fra vedvarende kilder i 2020. En vedtagelse af RES vil have en ekstremt positiv virkning på vindmøllebranchen,« siger senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank. »Vi venter på, at et udvalg i Kongressen sender et udkast om energipakken tilbage til Repræsentanternes Hus og Senatet. Repræsentanternes Hus ventes stemme om forslaget på torsdag, mens Senatet ventes at stemme om det i næste uge.«

Genmab gik efter middag amok og lukkede 11,1 procent højere, i kurs 355.

»Der er markedsrygter om en overtagelse af Genmab,« forklarer aktiehandelschef Jørn Jakobsen fra Sydbank til RB-Børsen.

A.P. Møller-Mærsk er gået i gang med en stor reorganisering af Maersk Line, hvor fire af syv chefer fjernes fra ledelsen. Det skrev Financial Times. A.P. Møller-Mærsks B-aktie faldt 0,3 procent til kurs 58.500 efter tirsdagens fald på 4,1 pct.

»Samlet set er reorganiseringen et positivt tiltag, men samtidig signalerer det måske, at problemerne er større end hidtil antaget,« siger senioranalytiker Jacob Pedersen.

FLSmidth genvandt næsten hele tirsdagens tab med en kursfremgang på 4,7 procent til kurs 505.

Novo Nordisk faldt 0,2 procent til kurs 344. JP Morgan hæver kursmålet på Novo Nordisk til 330 kroner. Kursmålet var tidligere 626, men da aktien er splittet i 2:1, er der tale om en opjustering fra 313 kr. Anbefalingen er »neutral«.

Den internationale finanskrise har en begrænset effekt på de danske banker. Det konstaterede det internationale kreditvurderingsinstitut Moody's. Danske Bank lukkede uændret i 201,8, mens Nordea steg 1,8 procent til kurs 85.

»Uroen på de finansielle markeder i midten af 2007 har foreløbig haft begrænset effekt på de danske banker, da kun store banker med velspredte indtægter har haft direkte eller indirekte eksponering i subprimemarkedet,« skrev Moody's.

Royal Unibrew lukkede 5,3 procent lavere. Tirsdag faldt aktien 5 procent. Royal Unibrew har oplevet et massivt kurspres, idet bryggeriets indtjening er ramt af øgede råvareomkostninger.

RB-Børsen