Generelt blandet udvikling med kursfald i Tokyo

De asiatiske aktiemarkeder ligger uden ensartet retning onsdag morgen. Børsen i Tokyo trækker ned efter en styrkelse af den japanske yen, og de øvrige asiatiske børser ligger med en stærkt blandet udvikling.

Det toneangivende Morgan Stanley Asia-Pacific-indeks ligger med et fald på 0,7 pct. først på eftermiddagen i den centralasiatiske tidszone.

Mange investorer har valgt at holde sig uden for markedet frem mod de kommende dages vigtige begivenheder, hvor rentemødet i Den Europæiske Centralbank og den amerikanske arbejdsmarkedsrapport står som hovedpunkter på dagsordenen.

- Værdiansættelse har gjort aktier, sammen med ædelmetaller, til de aktivklasser, som er mest sårbare over for de tidlige stadier af en ændring i pengepolitikken. Køberne er en smule nervøse over nutids-værdiansættelsen og er parate til at vente på et generelt kursfald, før de føjer nye investeringer til porteføljerne, siger analytiker Ric Spooner fra CMC Markets i Sydney ifølge Bloomberg News.

Børsen i Tokyo ligger under for en styrkelse af yen, siden markedet lukkede tirsdag. Og selv om premierminister Shinzo Abes rapporteres at være på vej med endnu en kæmpe hjælpepakke for at få landet ud af mere end ti års økonomisk skibbrud, vælger investorerne at sælge lidt ud af aktiebeholdningerne og tage noget af den gevinst, som allerede er på bøgerne.

Det toneangivende Nikkei 225-indeks falder 1,7 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et minus på 1,3 pct.

I Kina er investorerne anderledes positive. Den private PMI-undersøgelse for den kinesiske servicesektor fra HSBC Holdings og Markit Economics viser fortsat en støt vækst i november med stigende beskæftigelse for tredje måned i træk.

Shanghai Composite og CSI 300 stiger begge 1,3 pct., mens Hang Seng-indekset i Hongkong til gengæld ligger med et fald på 0,4 pct.

Blandt de øvrige asiatiske børser ligger Taiwans Taiex-indeks med et plus på 0,3 pct., og Sydneys ASX 200-indeks stiger 0,4 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks falder 0,9 pct.

Futures på de amerikanske aktieindeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - handles med stigninger på op mod 0,1 pct. i Asien.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 -1,7

Topix -1,3

Hongkongs Hang Seng -0,4

China Shanghai Composite 1,3

China CSI 300 1,3

Taiwan Taiex 0,3

Sydkoreas Kospi -0,9

Indiens BSE Sensex -0,1

Singapores STI -0,1

Sydney ASX 200 0,4

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.15

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk