GE dæmper aktiefesten

De tre store europæiske aktiemarkeder ligger med pæne plusser i omegnen af 0,8-0,9 pct., efter at have fået et lille tilbageslag, da General Electric præsenterede sit regnskab, hvor omsætningen var svag, og det var samme tendens hos IBM med en stærk bundlinje.

Læs mere
Fold sammen
C20-indekset har hele dagen ligget lidt efter Europa og gør det stadig med en stigning på 0,5 pct. til 292,55. Danisco har lagt sig i front, mens Nordea falder på frygt for øgede udlånstab i Østeuropa.

DSV ligger 1,9 pct. til kurs 66,3, efter at Nordea i en morgenkommentar fredag kalder DSV-aktien attraktiv, fordi den er faldet med 16 pct. siden maj, mens konkurrenten Kuehne + Nagel kun er faldet 2 pct. i samme periode. Forklaringen på denne forskel ligger ifølge Nordea i, at der i efteråret blev stillet spørgsmålstegn ved DSVs finansielle styrke, men eftersom DSV har lavet en emission, er denne usikkerhed ikke mere tilstede. Desuden taler prissætningen af aktierne i de to konkurrerende selskaber for, at man køber DSV-aktien, eftersom DSV handles på et P/E-niveau i 2010 på 10,2x for, mens Kuehne + Nagel handles på 19,3x. Det skriver Nordea. Samtidig fastholder JPMorgan sin 'overvægt' anbefaling af DSV, mens Kuehne + Nagle får sænket sin anbefaling til 'undervægt' fra 'neutral'.

Novozymes stiger 2,4 pct. til kurs 428, til trods for at Sydbank har sænket sin anbefaling på aktien til 'undervægt' fra 'neutral'. Novozymes er faldet 8,8 pct. i et ellers stigende marked, og det øger usikkerheden frem mod halvårsregnskabet. Omvendt får Danisco en positiv bemærkning fra banken, og det sender den 3,4 pct. højere til kurs 219,3.

- Det er vores vurdering, at der er betydelig usikkerhed frem mod halvårsregnskabet den 13. august 2009. Vi anbefaler investorer at eksponere sig i Danisco, der er betydeligt mere attraktivt prisfastsat, skriver Rune Majlund Dahl fra Sydbank.

Nordea falder 0,9 pct. til kurs 42,5, efter at den svenske storbank Swedbank fredag morgen har aflagt sit regnskab for andet kvartal, hvoraf det fremgår, at bankens tab på udlån androg 6,7 mia. skr. Bundlinjen viste et underskud på 2 mia. skr., og det var mindre end forventet. Bankens tab på udlån i første halvår var 13,5 mia. skr., og det er især i Østeuropa, at banken ser sine tab på udlån stige. Det får investorerne til at frygte noget lignende, når Nordea i næste uge fremlægger sit regnskab.

GN ligger 2,4 pct. højere i kurs 21,7, efter at den britiske hedgefond Marathon Asset Management har øget sin ejerandel i GN til 10 pct. Dagbladet Børsen har tidligere berettet om, at Marathon Asset Management er kendt for at have en aktivistisk profil og for at være særdeles pressesky.

Genmab stiger 1,3 pct. til kurs 190,5, efter at Sydbank kalder den nuværende kurs for attraktiv og samtidig fastholder sin købsanbefaling. Derudover vurderer banken, at der vil komme en positiv nyhedsstrøm fra selskabet i de kommende måneder. De amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) ophævede torsdag sit påbud om en delvis afbrydelse af de kliniske studier med Genmabs mulige cancermedikament zalutumumab (HuMax-EGFr). Studierne kan nu fortsætte.

RB-Børsen