Gassen gik af ballonen på Wall Street

De amerikanske aktier kunne ikke holde dampen oppe tirsdag.

En ellers positiv start på dagen blev negativt påvirket af udviklingen i Egypten, og de i forvejen noget forsigtige investorer trak sig fra markedet frem mod fredagens altoverskyggende nøgletal - beskæftigelsesrapporten fra USA.

Dow Jones Industrial Average sluttede tirsdag med et fald på knap 0,3 pct. i 14.932,41, og det bredere S&P 500-indeks endte 0,1 pct. lavere i 1614,08. Teknologiaktierne i Nasdaq-indekset lukkede marginalt lavere i 3433,40.

Futures på de amerikanske aktieindeks handles onsdag morgen med fald på op mod 0,1 pct. i Asien.

Der var ellers lagt op til en positiv dag, efter at opgørelsen over de amerikanske fabriksordrer blev offentliggjort. Ordreindgangen steg 2,1 pct. i maj ifølge U.S. Census Bureau, og dermed var udviklingen lidt bedre end ventet, idet økonomerne havde estimeret en stigning på 2,0 pct. ifølge en undersøgelse foretaget af Bloomberg News.

Opgørelsen for måneden forinden blev samtidig revideret til 1,3 pct. fra tidligere offentliggjort 1,0 pct.

De økonomiske data har gennem det seneste stykke tid været i markedets fokus, da investorerne forsøger at analysere sig frem til, hvornår Federal Reserve vil begynde at reducere de månedlige obligationsopkøb. Sidste måned annoncerede centralbankens topchef, Ben Bernanke, at hvis det økonomiske opsving fortsætter i tråd med centralbankens forudsigelser, kan der blive tale om en nedtrapning af de pengepolitiske lempelser senere på året.

- Der skal nogle solide data til for at i det mindste at forsikre investorerne om, at økonomien klarer sig okay, og at flere kommer i arbejde. "Corporate America" kommer til at være det vigtigste lige nu. Federal Reserve har vist sagt, hvad der skal siges, og de vil ikke skubbe til læsset, siger investeringsstrateg Jason Cooper fra 1st. Source Investment Advisors i Indiana til Bloomberg News.

Netop jobskabelsen er nøglepunktet for Federal Reserve, og derfor er fredagens arbejdsmarkedsrapport med beskæftigelsen uden for landbruget og arbejdsløsheden sat øverst på dagsordenen hos analytikere og økonomer.

En forløber for fredagens vigtige tal kommer allerede senere onsdag, da den private jobrapport fra ADP offentliggøres.

Ellers byder onsdagen på konjunkturbarometeret fra Institute for Supply Management - ISM - for servicesektoren.

/ritzau/FINANS